Πού την είδατε την «κοινή μοίρα» Ελλάδας  και Τουρκίας, κύριε Ιωακειμίδη;

Πού την είδατε την «κοινή μοίρα» Ελλάδας και Τουρκίας, κύριε Ιωακειμίδη;

Σε άρθρο του στα «Νέα» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην πρεσβευτής Π. Κ. Ιωακειμίδης τόνισε: «Ο σεισμός της Σάμου μάς υπενθύμισε με τραγικό τρόπο ότι Ελλάδα και Τουρκία, ως όμορες χώρες, έχουμε κάπου κοινή μοίρα».

Θα προσθέταμε πολλά θαυμαστικά για το εφεύρημα του κ. καθηγητή. Κοινή μοίρα είναι, κύριε καθηγητά, οι καθημερινές απειλές, οι παραβιάσεις της κυριαρχίας της χώρας μας. Αυτά μαθαίνουν οι φοιτητές του πρώτου πανεπιστημίου της χώρας μας;

Προφανώς, ο κ. Π. Κ. Ιωακειμίδης δεν πήρε χαμπάρι τη μετά τους σεισμούς ομιλία του γείτονα, του Σουλτάνου, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Σαμψούντα, όπου είπε ωμά: «Με τη βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσουμε με το ‘‘Ορούτς Ρέις’’, με το ‘‘Φατίχ’’, με το ‘‘Μπαρμπαρός’’, με το ‘‘Κανουνί’’ και με το ‘‘Γιαβούζ’’. Με αυτά τα πλοία, με τις σεισμικές μας έρευνες και με τις γεωτρήσεις μας, το μέλλον μας θα είναι διαφορετικό»!

Μάλιστα, προς επίρρωσιν αυτών που είπε ο τούρκος Πρόεδρος, έσπευσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να προσθέσει: «Αυτήν τη στιγμή 60 πλοία μας είναι σε κατάσταση ετοιμότητας, σε επαγρύπνηση. Τα αεροσκάφη μας είναι στους αιθέρες μας, στη θάλασσα όλοι είναι στα καθήκοντά τους. Για τα δικαιώματά μας».

Και όχι για τους σεισμούς…

Πού είναι η «κοινή μοίρα» μας, κύριε Ιωακειμίδη; Δυστυχώς, δεν έχετε πάρει χαμπάρι πού το πάει η Τουρκία. Δικό της θεωρεί το «οικόπεδό» μας… Και δεν αφήνει μέρα ο «Τούρκος» που να μην προωθεί τα σχέδιά του… Η Κύπρος, το Καστελλόριζο, το Αιγαίο δεν σας λένε τίποτα, κύριε καθηγητά;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ