Ν. Λογοθέτης: Χωρίς τα ζώα δεν θα υπήρχαν πολλά από τα εμβόλια για διάφορες ασθένειες!

Ν. Λογοθέτης: Χωρίς τα ζώα δεν θα υπήρχαν πολλά από τα εμβόλια για διάφορες ασθένειες!

-Ο νευροεπιστήμονας Νίκος Λογοθέτης άνοιξε «παράθυρο στο χάος»

Αν δεν υπήρχαν τα ζώα, ο άνθρωπος δεν θα είχε τέτοια ποιότητα ζωής και τόσο υψηλό προσδόκιμο ζωής! Και αυτή η διαπίστωση δεν είναι λόγια του αέρα, συζητήσεις του «καφενέ»…

Κάθε άλλο. Είναι διαπίστωση των επιστημόνων και των διεθνών ερευνητικών ιατρικών κέντρων. Μάλιστα, ένας Έλληνας με διεθνή αναγνώριση και καταξίωση, ο Νίκος Λογοθέτης, νευροεπιστήμονας, ο οποίος άνοιξε ένα «παράθυρο στο χάος» του εγκεφάλου, έχει βάλει στόχο να α­ντιληφθεί τη λειτουργία του πολυπλοκότερου οργάνου μας.

Και αυτό που αποκάλυψε είναι ότι η ποιότητα ζωής και το υψηλό προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου οφείλονται στα πειράματα στα ζώα.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη του έλληνα νευροεπιστήμονα Νίκου Λογοθέτη στο «Βήμα», στον Πάνο Τσιμπούκη, του ζητήθηκε να σχολιάσει το ότι έχει γίνει στόχος των φιλοζωικών οργανώσεων λόγω των ερευνών του.

Και η απάντησή του επιβεβαίωσε πλή­ρως το κέρδος του ανθρώπου από τα ζώα! Είπε συγκεκριμένα:

«Πρακτικά, η πρόοδος στην Ιατρική στηρίζεται σε ζώα. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχαν εμβόλια για τον τέτανο, τη δι­φθερίτιδα, την ηπατίτιδα και ούτω καθεξής. Δεν θα υπήρχαν ένα μεγάλο φάσμα α­ντιβιοτικών, θεραπείες για τη νόσο του ΑΙDS και του καρκίνου. Τα πειράματα στα ζώα είναι αυτά που μας δίνουν τη γνώση να αντιμετωπίσουμε διάφορες παθολογικές καταστάσεις και χωρίς αυτήν τη γνώση δεν θα είχαμε επιτύχει να έχουμε πλέον τέτοια ποιότητα ζωής και τόσο υψηλό προσδόκιμο ζωής».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: ant1news.gr


Σχολιάστε εδώ