Γ. Βαρουφάκης στο “Π”: Το ΜέΡΑ25 μαζί με τον λαό θα ανατρέψει τα σχέδια της παρασιτικής ολιγαρχίας

Γ. Βαρουφάκης στο “Π”: Το ΜέΡΑ25 μαζί με τον λαό θα ανατρέψει τα σχέδια της παρασιτικής ολιγαρχίας

Μας περιμένει Ενισχυμένη Χρεοδουλοπαροικία!


Άρθρο του
ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ
Προέδρου της ΚΟ και Γραμματέα του ΜέΡΑ25


Τι ήθελε η αλεπού στο παζάρι; Τι κομίζαμε εμείς στην Ευρωζώνη; Χαμηλό ιδιωτικό χρέος και μεγάλη ιδιωτική περιουσία ως ποσοστό του ΑΕΠ. Δανειζόμασταν λοιπόν για αγορές των προϊόντων τους και, στην τελική, θα μας έπαιρναν αυτήν την περιουσία αν χρειαζόταν.

Και θα χρειαζόταν χωρίς την αναδιάρθρωση χρέους που απαιτούσα, λόγω της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης! Κοιτώντας μπροστά, το πρόσφατο παρελθόν ένα πράγμα έδειξε: Όσο πιο πτωχευμένες είναι οι ελληνικές τράπεζες τόσο πιο περίπλοκα είναι τα σχέδια με τα οποία «τρόικα» και ολιγαρχία μεταφέρουν πλούτο από τους πολίτες στα «αρπακτικά».

Το 2012 με χρήματα των πολιτών κρατικοποίησαν την Πειραιώς. Το 2015, πάλι με δημόσιο χρήμα, την ιδιωτικοποίησαν. Σήμερα, ξανά με χρήματα των πολιτών, την κρατικοποιούν και πάλι.

Του χρόνου, ίσως το 2022, θα την ιδιωτικοποιήσουν ξανά. Με κάθε τέτοια κίνηση, δημόσιο χρήμα ενισχύει τα «αρπακτικά» που κρύβονται πίσω από τράπεζες και τα φέρνει ένα βήμα κοντύτερα στον πολυπόθητο στόχο τους: Να πάρουν το σπίτι, το μαγαζί, το οικόπεδο, ό,τι έχει μείνει στους πολίτες. Ακόμα, η πανδημία τώρα πετυχαίνει δύο πράγματα: «Κοκκινίζοντας» κι άλλα δάνεια, πρώτον, βαθαίνει την πτώχευση των τραπεζών και, δεύτερον, δημιουργεί νέο πεδίο δόξας για τα «αρπακτικά», καθώς νέες περιουσίες προστίθενται στο στόχαστρό τους. Έτσι ε­κθετικά δίνει τη δυνατότητα σε ολιγαρχία και «αρπακτικά» να αποσπούν περιουσία δημόσια και μη προνομιούχων ιδιωτών μέσω της επιτήδειας εμβάθυνσης της χρεοκοπίας των τραπεζών και του Δημοσίου.

Με δύο λέξεις, μας περιμένει Ενισχυμένη Χρεοδουλοπαροικία! Την οποία σήμερα οικοδομεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πάνω στα θεμέλια των νομοθετημάτων όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων και με την κάλυψη που τους προσφέρει η γενικόλογη, αποσπασματική και συνεπώς άστοχη κριτικής της μείζονος αντιπολίτευσης. Από το 2008 έως το 2015 οι φορολογούμενοι στήριξαν τις τράπεζες με 106 δισ. ευρώ – δηλαδή ποσό αρκετά πάνω από το μισό εθνικό εισόδημα (46 δισ. ευρώ ζεστού χρήματος και 60 δισ. ευρώ εγγυήσεων). Με τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, ξένα «αρπακτικά» (σε αγαστή συνεργασία με ντόπια) απέκτησαν για το ευτελές ποσόν των 8,3 δισ. ευρώ τις τράπεζες (κάνοντας μάλιστα χρήση νέας κρατικής επιδότησης 5,4 δισ. ευρώ).

Γιατί έδωσαν έστω κι αυτά τα 8,3 δισ. ευρώ για να πάρουν τις τράπεζες; Επειδή έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία των περισσότερων πολιτών αυτής της χώρας, που ξεπερνά τα 400 δισ. ευρώ (και η οποία στο μέλλον ελπίζουν ότι θα αξίζει περισσότερα).

Το μήνυμα του ΜέΡΑ25 λοιπόν στους πολίτες είναι πως κάθε φορά που σας παίρνουν τηλέφωνο, απειλώντας σας με θεούς και δαίμονες για ένα δάνειο που σας πνίγει, θυμηθείτε ότι με μια «επένδυση» των 8,3 δισ. ευρώ και ενίσχυση από εσάς, τους πολίτες, ύψους 120 δισ. ευρώ, τα «αρπακτικά» στοχεύουν να αρπάξουν τουλάχιστον 400 δισ. ευρώ περιουσιών. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Είναι μεγάλο το πλιάτσικο!

Το δεύτερο μήνυμά μας στους πολίτες είναι πως κάθε φορά που υπερθεματίζουν οι πολιτικοί και θεσμικοί εκπρόσωποι των «αρπακτικών» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, να θυμάστε ότι πουθενά στον κόσμο αυτήν τη στιγμή δεν βγάζουν μεγαλύτερα ποσοστά κέρδους, σε σκληρό συνάλλαγμα, απ’ ό,τι από εσάς.

Και σήμερα, που αντιμετωπίζουμε πλέον μια νέα αποτυχία στην κυβερνητική αντιμετώπιση της πανδημίας, επειδή η κυβέρνηση επέλεξε να μην επενδύσει στα δημόσια αγαθά, σε δημόσιο δίκτυο μαζικών τεστ, σε 7.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, στην επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν πρόκειται για αστοχίες, αλλά για στοχευμένη επίθεση στα δημόσια αγαθά, που εξελίσσεται χέρι χέρι, παράλληλα, με τη στοχευμένη επίθεση κατά των ιδιωτικών περιουσιών των πολλών, που ξεκίνησε εδώ και χρόνια, με όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που λιθαράκι λιθαράκι χτίζουν τη φυλακή χρέους στην οποία κλείνονται οι πολίτες αυτής της χώρας.

Το ΜέΡΑ25 μπήκε στη Βουλή για να μην μπορούν οι αρχιτέκτονες της νομοθετικής πλευράς της χρεοδουλοπαροικίας να παραπλανούν τους πολίτες εστιάζοντας στα επιμέρους και μέσα από τις κοκορομαχίες τους για τις λεπτομέρειες να αποκρύπτουν αυτά που οι πολύ λίγοι δρομολογούν εις βάρος των πολλών.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ