Ζόρια – ΑΕΚ 1-4: Μια απολαυστική ομάδα η Ένωση

Ζόρια – ΑΕΚ 1-4: Μια απολαυστική ομάδα η Ένωση

Η ΑΕΚ πήρε μια σπουδαία και επιβλητική νίκη μέσα στην Ουκρανία, κόντρα στην Ζόρια, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Με πολύ καλό τον Μάρκο Λιβάια (2 γκολ, συμμετείχε σε όλα) και πολύ καλούς τους Μάνταλο – Τάνκοβιτς – Σάκχοφ η ΑΕΚ από το ξεκίνημα του ματς μέχρι το τέλος ήταν… αφεντικό και πήρε μια πολύ σημαντική νίκη, που την κρατά ζωντανή στην μάχη της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ο Τάνκοβιτς άνοιξε το σκορ στο 7′, ο Μάνταλος στο 34′ έκανε το 0-2, ενώ ο Λιβάια ακολούθως σκόραρε 2 γκολ (54′, 81′), με την Ζόρια να μειώνει στο 81′.

O Τζιανλούκα Κολονέλο καθοδήγησε την ΑΕΚ από τον πάγκο, απόντος του Μάσιμο Καρέρα που έμεινε στην Αθήνα λόγω ασθένειας.

Ισοφάρισε το ευρωπαϊκό της ρεκόρ για εκτός έδρας νίκη η «Ενωση» (Μακάμπι Χάιφα-ΑΕΚ 1-4 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2002-03) ενώ ο Κώστας Γαλανόπουλος έπαιξε για λίγο ως αλλαγή μετά από 322 μέρες!

Στον άλλο αγώνα του 7ου ομίλου, Λέστερ-Μπράγκα 4-0. Στις 26 Νοεμβρίου, ΑΕΚ-Ζόρια (χωρίς τον Πέτρο Μάνταλο που συμπλήρωσε κάρτες) και Μπράγκα-Λέστερ για την 4η αγωνιστική.

Ζόρια (Β. Σκρίπνικ, 4-3-3): Σεφτσένκο, Κχομχενόφσκι (59’ Φαβόροφ), Βερνιντούμπ, Χάνα, Σιγκάνικς, Κοσεργκίν, Ιβανισένια, Γιουρτσένκο, Καμπάγεφ (59’ Γκλάντιβ), Λούνοφ (46’ Ναζάρια), Γκρόμοφ (46’ Σαγιάντ).

ΑΕΚ (Τ. Κολονέλο, 3-5-2): Τσιντώτας, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσεάρου, Βασιλαντωνόπουλος, Σάκχοφ (70’ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (85’ Μπότος), Κρίστισιτς (85’ Γαλανόπουλος), Ινσούα, Λιβάγια, Τάνκοβιτς (75’ Ανσαριφάρντ).

Ο Σκωτσέζος Κόλουμ χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Βέρνιντουμπ (66’) – Μάνταλο (30’), Ανσαριφάρντ (77’), Ινσούα (87’).

Μετά το 3-0 της Λέστερ επί της Μπράγκα, η ΑΕΚ έχει ελπίδες πρόκρισης.

Φωτό: aekfc.gr


Σχολιάστε εδώ