Β. Κικίλιας: Προσλαμβάνονται 300 μόνιμοι γιατροί σε ΜΕΘ, επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές

Β. Κικίλιας: Προσλαμβάνονται 300 μόνιμοι γιατροί σε ΜΕΘ, επιτάσσονται ιδιωτικές κλινικές

Την άμεση πρόσληψη 300 μόνιμων γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και την αναγκαστική διάθεση ιδιωτικών κλινικών στο δημόσιο σύστημα υγείας προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στη Βουλή εξήγησε πως οι γιατροί θα ενταχθούν αμέσως (την προσεχή Δευτέρα) στο ΕΣΥ, ενώ θα επεκταθεί η δυνατότητα σε όσους ειδικευόμενους το επιθυμούν να υπηρετήσουν το σύστημα (με προσμέτρηση χρόνου).

Στους γιατρούς που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, δύναται να επεκταθεί η σχέση εργασίας τους για άλλους έξι μήνες, ενώ για τους ιδιώτες προβλέπεται η δυνατότητα να ενταχθούν στο ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας και αποζημίωση.

Η αντίδραση της αντιπολίτευσης

Ωστόσο, οι αναφορές του υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε τον υπουργό για αργοπορία. Έρχεστε εδώ μετά την ανακοίνωση του lockdown, που οφείλεται στη δική σας ολιγωρία επί 8 μήνες. Η ευθύνη για όσα γίνουν είναι δική σας» είπε ο Γ. Ραγκούσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Ευ. Λιακούλη του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε πως« Με άλματα φτάσατε στην ανακοίνωση για το lockdown. Ενώ τις προηγούμενες μέρες αυτοαινερούσασταν, σήμερα, μεταξύ Κυριάκου και Σωτήρη, συμφωνήσατε ότι θα μας σώσει το lockdown. Έχουμε αναπάντητα ερωτήματα».


Σχολιάστε εδώ