Στο περιθώριο η τέχνη… Τι λένε άνθρωποι του χώρου

Στο περιθώριο η τέχνη… Τι λένε άνθρωποι του χώρου

Πολιτιστικός υποσιτισμός…

@ Στέφανος Ληναίος: «Ζούμε σε μια κατευθυνόμενη πολιτιστική σχιζοφρένεια που δημιούργησε και συντηρεί τον Πολιτιστικό υποσιτισμό. Έργα σημαντικά που τα επαινούν σοβαροί κριτικοί παίζονται σε άδειες αίθουσες… Και ασήμαντα έργα που τα… κουτσομπολεύουν οι περιθωριακές σελίδες, γεμίζουν κόσμο.
Συμπέρασμα: ‘‘Ενώ φαίνεται πως η δημοκρατία και η ελευθερία κυριαρχούν στον πλανήτη μας, κατά παράδοξο τρόπο και με ποικίλες μορφές, η κατασκευασμένη πληροφόρηση, η λογοκρισία και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης επιστρέφουν απειλητικές’’, όπως μας λέει ο σημαντικός καθηγητής Ιγνάσιο Ραμονέ…
Ποιος τον ακούει όμως!!!».

Ο δυνατότερος είναι ο ευάλωτος!

@ Παρθενόπη Μπουζούρη, ηθοποιός: «Για μένα ο ηθοποιός είναι κατ’ εξοχήν όργανο. Αυτή είναι η πρώτη του ιδιότητα. Όσο πιο διαθέσιμο, εύκαμπτο και ευρύ είναι αυτό το όργανο τόσο πιο δημιουργικό. Τα πρώτα χρόνια ήμουν ψάρι, στρατιώτης. Σιγά σιγά άρχισαν ν’ ανοίγουν τα μάτια μου. Κατάλαβα ότι δυνατότερος είναι ο ευάλωτος. Είναι αδιάφορο όταν ένας αδύναμος άνθρωπος αφήνεται να είναι ευάλωτος. Όταν το κάνει ένας δυνατός είναι ενδιαφέρον. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός για να είσαι ουσιαστικά ευάλωτος. Πάντα όμως κοιτάω πίσω για να δω: Είναι στη θέση τους τα πετραδάκια ή δεν θα βρίσκω τον δρόμο;».

Αναζητάμε κουράγιο…

@ Καλλιόπη Λεμού, γλύπτρια: «Με φοβίζει η αβεβαιότητα του αύριο και το ότι τελικά η πανδημία αυτή μας υποχρεώνει να αντιμετωπίσουμε μέσα μας σημαντικά υπαρξιακά προβλήματα. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στρεφόμαστε και αναζητάμε κουράγιο από την Ανώτερη Δύναμη που διέπει τα πάντα. Το γεγονός ότι δοκιμάστηκα την άνοιξη μου δίνει την ελπίδα ότι θα τα καταφέρω και αυτή τη φορά».

Έντυπη έκδοση “ΤΟ ΠΑΡΟΝ”


Σχολιάστε εδώ