Eκλογές ΗΠΑ: Πήρε το προβάδισμα στην Τζόρτζια ο Μπάιντεν

Eκλογές ΗΠΑ: Πήρε το προβάδισμα στην Τζόρτζια ο Μπάιντεν

Σε απόλυτο θρίλερ εξελίσσεται η μονομαχία στην Τζόρτζια, μια από τις αμφίρροπες πολιτείες που θα κρίνουν την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ώρες, ο Τζο Μπάιντεν «έκοβε την ψαλίδα» με τον Ντόναλντ Τραμπ στην κρίσιμη αυτή πολιτεία και σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, με ενσωμάτωση στο 99% πλέον έχει πάρει το προβάδισμα με 917 ψήφους. Η πολιτεία της Τζόρτζια δίνει 16 εκλέκτορες και είναι απολύτως απαραίτητη για τον πρόεδρο των ΗΠΑ για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες επανεκλογής τους.

Σύμφωνα με το in.gr η καταμέτρηση των ψήφων στην Τζόρτζια αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο δέκα μέρες μετά τις προεδρικές εκλογές της Τρίτης, ανακοίνωσε χθες εκλογικός αξιωματούχος της πολιτείας. Ο διευθυντής της αρμόδιας εκλογικής αρχής, Γκάμπριελ Στέρλινγκ ανέφερε ότι «αναμένουμε η καταμέτρηση να ολοκληρωθεί κατά τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας, η οποία είναι δέκα ημέρες μετά τις εκλογές».

Υπενθυμίζεται ότι το επιτελείο Τραμπ είχε καταφύγει στο δικαστήριο της Τζόρτζια για να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων εκεί (το ίδιο έχει κάνει εξάλλου και στο Μίσιγκαν και την Πενσυλβάνια), αλλά ο δικαστής απέρριψε το αίτημά του.

Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα σε τέσσερις πολιτείες-κλειδιά

Ώρα 12:30 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) τα αποτελέσματα σε τέσσερις πολιτείες είχαν ως εξής:

Τζόρτζια (99% των ψήφων καταμετρημένο): Μπάιντεν +917 ψήφους
Νεβάδα (89%): Μπάιντεν +11.438
Πενσιλβάνια (94%): Τραμπ +18.229
Αριζόνα (90%): Μπάιντεν +47.052


Σχολιάστε εδώ