Μικρά οικονομικά

Μικρά οικονομικά

Μείον το Ταμείο!

Ο Σεπτέμβρης δεν έφερε χαμόγελα στο Μαξίμου! Τρύπα είχαν τα έσοδα: 2,5 δισ. ευρώ μείον το Ταμείο. Η υστέρηση εσόδων στο εννιάμηνο ήταν 5,5 δισ. ευρώ, με το πρωτογενές έλλειμμα να φτάνει στα 7,011 δισ. ευρώ και το έλλειμμα στο ισοζύγιο να ακουμπάει στα 11,269 δισ. ευρώ. Συν το πικρό ποτήρι της αύξησης των δαπανών κατά 6,122 δισ. ευρώ μέσα στους εννέα μήνες. Με… γιατροσόφια να μην υπάρχουν στο Μαξίμου…

Όλα πάνε μια χαρά…

Σε ύφεση, λουκέτα και εκτίναξη της ανεργίας οδηγούν οι επιλογές της κυβέρνησης, επισημαίνει σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης. Αναφέρει συγκεκρι­μένα ότι το 81% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κινδυνεύει να οδηγηθεί σε πτώχευση με διαδικασίες fast track, 1 στους 3 εργαζομένους έχει αμοιβή κάτω από τον κατώτατο μισθό και 1 στους 8 μέχρι 200 ευρώ, ενώ το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ εκτιμά ότι η ανεργία θα φτάσει στο 21,2% και η έκθεση της Εθνικής Τράπεζας προβλέπει απώλειες 50 δισ. ευρώ στον τζίρο των επιχειρήσεων!

♦♦♦ Σύμφωνα με το ΔΝΤ, φέτος η Ευρωζώνη θα… ζήσει ύφεση 8,3%, με την Κίνα να αναμένει ανάπτυξη 1,9%! Πού είσαι, Μάο, να δεις τα… παιδιά σου!

♦♦♦ Βίοι παράλληλοι… Στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ κρατικοποιεί την Τράπεζα Πειραιώς και στην Ουαλία η κυβέρνηση προχωρεί στην κρατικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

♦♦♦ Και πού είσαι ακόμη… Με ρα­ντεβού και ηλεκτρονικό εισιτήριο τα ψώνια στα καταστήματα. Από δω και πέρα, ο καταναλωτής θα διαλέγει μέσω κινητού την ημέρα και την ώρα που θα θέλει να ψωνίσει!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ