Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ για Ασφαλιστικό και Εργασιακά

Αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ για Ασφαλιστικό και Εργασιακά

Την 31η Δεκεμβρίου θέτουν ως ορόσημο στον ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρη αναστροφή του πολιτικού κλίματος και τη σταδιακή ανάκαμψη του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η κατάσταση στη χώρα, λόγω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, θα βαίνει σταθερά επιδεινούμενη και ταυτόχρονα θα επιβαρύνεται η καθημερινότητα των πολιτών.

Ως εκ τούτου, θεωρούν ότι προϊόντος του χρόνου η φθορά της κυβέρνησης θα μεγαλώνει και θα καθίσταται εμφανής. Σε τέτοιο βαθμό που «δεν θα μπορούν να την αποκρύψουν τα Μέσα Ενημέρωσης», σημειώνουν στενοί συνεργάτες του Αλ. Τσίπρα.

Προβλέπουν δε ότι έστω και διστακτικά οι πολίτες θα αρχίσουν σταδιακά να στρέφουν το βλέμμα τους ξανά προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Με το σκεπτικό αυτό, ηγεσία και στελέχη θα επιμείνουν στην υψηλών τόνων κριτική τους προς την κυβέρνηση και τα πεπραγμένα της με διπλό στόχο: Αφενός να καταδείξουν την παταγώδη αποτυχία του συστήματος εξουσίας που έχει εγκαταστήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης και αφετέρου να αποκαταστήσουν τους διαύλους επικοινωνίας με τις κατηγορίες εκείνες πολιτών που στις εκλογές του 2019 γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, πέρα από την πανδημία και τα ελληνοτουρκικά, η μάχη θα δοθεί σε δύο ακόμη μέτωπα: Το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό. Οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση ανατρέπουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες, ενώ επιδεινώνουν κι άλλο τη θέση των εργαζομένων στη χώρα.

Ως προς το Ασφαλιστικό, επί της ουσίας η κυβέρνηση βάζει τους ιδιώτες συμμέτοχους στην επικουρική ασφάλιση, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει μελλοντικά για τους ασφαλισμένους. Και στα δύο ζητήματα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα τηρήσει ιδιαίτερα σκληρή στάση, ενώ πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να ζητήσει ονομαστικές ψηφοφορίες προκειμένου να εκθέσει στα μάτια του ελληνικού λαού ξεχωριστά κάθε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι τα δύο συγκεκριμένα ζητήματα μαζί με τον πτωχευτικό κώδικα, που ψηφίστηκε προ ημερών, θα εξελιχθούν σε μπούμερανγκ για την κυβέρνηση και θα πλήξουν καίρια το προφίλ του Κυρ. Μητσοτάκη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ