60 εκατ. ευρώ για Ψηφιακό Χάρτη και Μητρώο Υποδομών

60 εκατ. ευρώ για Ψηφιακό Χάρτη και Μητρώο Υποδομών

Δύο από τα μεγαλύτερα έργα πληροφορικής των τελευταίων ετών, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ, προκήρυξε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών. Μεταξύ αυτών, η λειτουργική ενοποίηση της Πολεοδομίας με τα πληροφοριακά συστήματα του Κτηματολογίου, Δασικούς Χάρτες, ορθοφωτοχάρτες, Natura, αυθαίρετα, αιγιαλούς και αντικειμενικές αξίες.

Αναστάτωση στο Πήλιο

Η ανάρτηση στη Μαγνησία και ιδίως στο Πήλιο «ξύνει πληγές» σε πολίτες και μελετητές, καθώς το Δημόσιο διεκδικεί περίπου 9.000 ιδιοκτησίες, εκ των οποίων οι 1.400 έως πέρυσι βρίσκονταν εντός οικισμών, αλλά πλέον χαρτογραφούνται εκτός, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 1268/2019 απόφασή του ακύρωσε τα όρια των χωριών.

«Ένα σφάλμα έκανα…»

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Κώστας Αλλαγιάννης καταγγέλλει στον Προκόπη Γιόγιακα και τα «Νέα» πως 463 ιδιοκτήτες δήλωσαν το 2008 τα περιουσιακά τους στοιχεία στο Κτηματολόγιο Μαρκόπουλου, αλλά οι δηλωθείσες ιδιοκτησίες είχαν εσφαλμένα εγγραφεί στο Κτηματολογικό Γραφείο Σπάτων – Αρτέμιδος ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και αν δεν αλλάξει κάτι κινδυνεύουν να περιέλθουν στο Δημόσιο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ