Τι συμβαίνει με τον Άδωνη;

Τι συμβαίνει με τον Άδωνη;

-Βαρύ το κλίμα στο Μαξίμου

Σε «βαρίδι» εξελίσσεται για την κυβέρνηση ο Άδ. Γεωρ­γιάδης. Από τη μια, η αλλαγή στάσης του σε ορισμένα ζητήματα (Σκοπιανό) και οι ασυνήθιστα ήπιοι τόνοι του σε άλλα (ελληνοτουρκικά, Μεταναστευτικό) τον έχουν καταστήσει στόχο των αμιγώς δεξιών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι μέχρι πρότινος αποτελούσαν τον κεντρικό πυρήνα των υποστηρικτών του.

Οι τελευταίοι δεν χάνουν ευκαιρία, κυρίως μέσω των social media, να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια ή και την απογοήτευσή τους για την τακτική που ακολουθεί μετά τις εκλογές ο κ. Γεωργιάδης.

Ορισμένοι δε τη συνδέουν με την επιθυμία του να διατηρήσει την καρέκλα του υπουργού. Όλη αυτή η αναστάτωση γύρω από το πρόσωπό του αγγίζει και την κυβέρνηση.
Πηγή προβλημάτων, από την άλλη, αποτελεί και η υπουργική θητεία του κ. Γεωργιάδη.

Η αδυναμία του να προωθήσει πολιτικές και αποφάσεις της αρμοδιότητάς του ανάγκασαν τον πρωθυπουργό, στον μίνι ανασχηματισμό του καλο­καιριού, να «ψαλιδίσει» τις αρμοδιό­τητές του. Με ταυτόχρονη αναβάθμιση σε θέση αναπληρωτή υπουργού του μέχρι εκείνη τη στιγμή υφυπουργού Ν. Παπαθανάση.

Συν τοις άλλοις, οι σχέσεις του κ. Γεωργιάδη με τον Κυρ. Μητσοτάκη έχουν πάψει προ πολλού να είναι… εύκρατες και υγιεινές. Έχουν χάσει την αίγλη που είχαν τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές.

Και αυτό με… πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Κάτω από άλλες συνθήκες, η παραμονή του κ. Γεωργιάδη στην κυβέρ­νηση θα ήταν επισφαλής.

Αν, δηλαδή, δεν υπήρχαν οι άτυπες συμφωνίες που έγιναν την περίοδο της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, όπου ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη με την ευθεία, ανοιχτή στήριξη του κ. Γεωργιάδη και του μηχανισμού που είχε δημιουργήσει μέσα στην παράταξη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ