Ο Μητσοτάκης πίσω από τις επιθέσεις των ΜΜΕ κατά Τσίπρα, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μητσοτάκης πίσω από τις επιθέσεις των ΜΜΕ κατά Τσίπρα, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Ανοιχτό πόλεμο» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κήρυξε ο Αλ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους αβαντάρουν την κυβέρνηση και παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Εγείρει με τον τρόπο αυτό θέμα πολυφωνίας, καταπώς ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, αλλά και αντικειμενικής ενημέρωσης του ελληνικού λαού.

Η επιλογή αυτή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «φορτίζει» κι άλλο το ήδη τεταμένο πολιτικό κλίμα, λόγω πανδημίας και ελληνοτουρκικών. Στην Κουμουνδούρου συνδέουν τη στάση αυτή των Μέσων και με την οικονομική ενίσχυση που έλαβαν μέσα από τις διαδοχικές λίστες του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα για την καμπάνια σχετικά με την πανδημία.

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε μια πρωτόγνωρης έντασης ανάρτηση του κ. Τσίπρα, την περασμένη Πέμπτη, στα social media, εναντίον του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, όπου τον κατηγορούσε ότι δίνει οδηγίες σε Μέσα Ενημέρωσης να του κάνουν προσωπικές επιθέσεις και ότι τα Μέσα… εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές του αυτές! Εδώ και μήνες στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι ένας μεγάλος αριθμός (φιλοκυβερνητικών) Μέσων Ενημέρωσης έχει τεθεί στην υπηρεσία της κυβέρνησης, σχεδόν από την επομένη των εκλογών.

Η έκρηξη του κ. Τσίπρα προκλήθηκε όταν περιήλθαν σε γνώση του αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει σημειώματα σε δημοσιογράφους για το πώς θα κάνουν… αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος και στην υγειονομική και στην οικονομική κρίση», υπογράμμιζε στην ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας, «ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ κι εμένα προσωπικά». Προειδοποίησε δε τον πρωθυπουργό ότι «όσα σκονάκια και να στείλει στα Μέσα που τον λιβανίζουν, οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».

Είχε προηγηθεί, λίγες ημέρες νωρίτερα, το διάβημα της Κουμουνδούρου προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) Αθ. Κουτρομάνο, ζητώντας την παρέμβαση του οργάνου ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πολυφωνία στα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα για τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών. Από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας είχε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει κάθε τηλεοπτικό σταθμό σε μια νέα ΥΕΝΕΔ, μίλησε δε χαρακτηριστικά για «ΥΕΝΕΔοποίηση της ενημέρωσης»!

Γκρίνιες για τις δημοσκοπήσεις
Πέρα από τη στάση των Μέσων Ενημέρωσης, αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού στα ενδότερα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν και οι δημοσκοπήσεις. Παρά τις αστοχίες και τα λάθη της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, εξακολουθούν να δίνουν υψηλά ποσοστά στη Νέα Δημοκρατία και να δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πτώση!

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι οι εταιρείες κινούνται σε… παράλληλη τροχιά με αυτή των Μέσων Ενημέρωσης και ότι με τις έρευνές τους ωραιοποιούν την κακή εικόνα που υπάρχει στους πολίτες για την κυβέρνηση. Δεν είναι λίγα τα στελέχη που έχουν ζητήσει από την ηγεσία να βγει ανοιχτά και να καταγγείλει τις εταιρείες για τον ρόλο που διαδραματίζουν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας, αν και συμμερίζεται τις διαπιστώσεις των στελεχών, δεν φαίνεται διατεθειμένος προς το παρόν τουλάχιστον να βγάλει «κόκκινη κάρτα» στις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ