Καταγγελίες από «αρνητές» του Κτηματολογίου

Καταγγελίες από «αρνητές» του Κτηματολογίου

Mε αφορμή την πρόσφατη κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Νίκαιας και Αιγάλεω και τη μεταφορά τους στα Κτηματολογικά Γραφεία Πειραιά και Περιστερίου αντίστοιχα, μία μερίδα συνδικαλιστών δικαστικών υπαλλήλων καταγγέλλει πως «το γεγονός αυτό επηρεάζει άμεσα τη δημιουργία συγχρωτισμού εν μέσω πανδημίας» και «ταλαιπωρούνται οι δικηγόροι των τραπεζών με τις προσημειώσεις».

Επίσης, καταγγέλλουν τον γενικό διευθυντή του Κτηματολογίου, ουσιαστικά, επειδή τηρεί τον νόμο (!) και επισπεύδει την αντικατάσταση των υποθηκοφυλακείων από τα κτηματολογικά γραφεία και διαμαρτύρονται επειδή «όλοι οι υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων μετατράπηκαν αυτόματα σε υπαλλήλους του Κτηματολογίου».

Τέλος, όπως καταλήγουν οι συνδικαλιστές δικαστικοί υπάλληλοι, ο «λόγος επίσπευσης της κατάργησης των υποθηκοφυλακείων είναι η απορρόφηση 70 εκατ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την ψηφιοποίηση του αρχείου των υποθηκοφυλακείων», το οποίο (κατά τους δικαστικούς υπάλληλους) είναι άχρηστο (!).

Δηλαδή, αν συνοψίσουμε τις καταγγελίες των συνδικαλιστών, θα πρέπει… να μη δημιουργούνται κτηματολογικά γραφεία ή να καθυστερούν κι άλλα χρόνια, εις βάρος της ανάπτυξης, να… απολύονται όλοι οι υπάλληλοι όποτε ανοίγουν και… να μην απορροφήσει η χώρα μας 70 εκατ. ευρώ, καθώς είναι «άχρηστη» η ψηφιοποίηση του αρχείου των υποθηκοφυλακείων.

Ουσιαστικά, οι καταγγέλλοντες είναι «αρνητές» του θεσμού του Κτηματολογίου και γι’ αυτό εμείς, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, διαφωνούμε κάθετα μαζί τους.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ