«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, την βίαιη αναδιάρθρωση της οικονομίας σε βάρος εργαζόμενων και μικρομεσαίων»

«Η κυβέρνηση έχει σχέδιο, την βίαιη αναδιάρθρωση της οικονομίας σε βάρος εργαζόμενων και μικρομεσαίων»

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξη Χαρίτση, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Kontra Channel»

«Αντί για ρηξικέλευθες κινήσεις για την στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας, βλέπουμε από την κυβέρνηση μια επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίαςκαι μετάθεση ευθυνών από τη μία κοινωνική ομάδα στην άλλη» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «KontraChannel».

«Ούτε  μία νέα πρόσληψη δεν έχει γίνει στο ΕΣΥ, όπου υπηρετούν 5000 άτομα λιγότερα από πέρυσι το καλοκαίρι, οι ΜΕΘ φτάνουν το όριο της δυναμικότητας τους με 150 συμπολίτες μας διασωληνωμένους, ενώ έως και το 80% των χειρουργείων αναβάλλεται» συνέχισε ο βουλευτής, χαρακτηρίζοντας «εγκληματικές» και «τις εικόνες συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

«Το εξοργιστικό είναι ότι η κυβέρνηση είχε τον περασμένο Απρίλη στη διάθεσή της 7,5 δισ. από το ΕΣΠΑ για να προχωρήσει σε προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία και τις μεταφορές, να δημιουργήσει ΜΕΘ και να αγοράσει νέους συρμούς και λεωφορεία» επισήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε δράση που σχετίζεται με τον κορονοϊό, χρηματοδοτείται πλέον από το ΕΣΠΑ εξολοκλήρου και άμεσα», μεταξύ τους και «η απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, η στήριξη των μισθών και η επιδότησή του ενοικίου».

Και πρόσθεσε: «Μόλις την προηγούμενη Παρασκευή καταθέσαμε επίκαιρη επερώτηση για την μη αξιοποίηση αυτών των πόρων, μαζί με πολύ συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση από την κυβέρνηση».

«Είναι φανερό ότι σε αυτές τις συνθήκες η μετάθεση των υποχρεώσεων και ο δανεισμός, που και αυτός δεν αφορά όλες τις επιχειρήσεις, δεν αρκούν» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας: «Οι ίδιοι εκπρόσωποι των πληττόμενων κλάδων, προειδοποιούν ότι μία στις τρεις επιχειρήσεις, στην πλειοψηφία τους μικρές και πολύ μικρές, δεν θα καταφέρει να ανοίξει ξανά», φέρνοντας ως παράδειγμα τον «τομέα της εστίασης, που απασχολεί περί τους 80.000 εργαζόμενους και είδε μείωση τζίρου στο 70 και 80%».

«8 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έχει πια καμιά δικαιολογία» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Στην κατεύθυνση που έχει ήδη προαναγγελθεί με την ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη, η μη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων αποτελεί σχέδιο για βίαιη εκκαθάριση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και αλλαγή του μοντέλου της παραγωγικής βάσης της χώρας επί τα χείρω για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη».


Σχολιάστε εδώ