Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: Γιατί να μη γίνουμε Πορτογαλία;

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος: Γιατί να μη γίνουμε Πορτογαλία;

Τα χαρτιά του ανοίγει ο πρόεδρος του ΣΕΒ

-500.000 νέες θέσεις εργασίας σε 10 χρόνια!

«Κεντρικός στόχος του ΣΕΒ για την οικονομία μας, τον οποίο έχει ενστερνισθεί και η κυβέρνηση, είναι η αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ στο 25% μέσα σε μία δεκα­ετία, εξέλιξη που θα δημιουργήσει σταδιακά έως 550.000 νέες, καλές θέσεις εργασίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος σε συνέντευξή του.

Και δεν διστάζει να παραδεχθεί: «Ο στόχος είναι σίγουρα φιλόδοξος, αλλά η συγκυρία είναι παραδόξως καλή, καθώς δημιουργούνται ευκαιρίες για να ξαναέρθουν κοντά οι εφοδιαστικές αλυσίδες της Ευρώπης, οι ευρωπαϊκοί πόροι μπορούν να δώσουν σημαντική ώθηση και η πρόσβαση στην τεχνο­λογία είναι πιο εύκολη από ποτέ.

Υπάρχουν κλάδοι στους οποίους έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα ως χώρα και τους οποίους μπορούμε να αναπτύξουμε». Στην ερώτηση αν η Ελλάδα θα γίνει Γερμανία, η απάντηση του προέδρου του ΣΕΒ ήταν σαφέστατη: «Γερμανία δεν πρόκειται να γίνουμε, αλλά γιατί να μη γίνουμε Πορτογαλία;

Η πορτογαλική βιομηχανία εξάγει σήμερα βιομηχανικά προϊόντα αξίας 53 δισ. ευρώ έναντι 30 δισ. ευρώ της Ελλάδας και απασχολεί το 27% των εργαζομένων έναντι 9% στην Ελλάδα».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ