Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: 10 ώρες θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι και θα πληρώνονται για 8!

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν: 10 ώρες θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι και θα πληρώνονται για 8!

-Τις δύο ώρες θα τις παίρνουν… ρεπό ή άδεια, θέλουν – δεν θέλουν, αλλιώς ας ψάχνουν για δουλειά! Και αυτό λέγεται… ευελιξία!

Όλα για τις επιχειρήσεις. Ό,τι θελήσουν, ό,τι διατάξουν εν τω άμα γίνεται νόμος, αρέσει – δεν αρέσει στους εργαζομένους. Κι αν δεν αρέσει σε κάποιον, ας πάει να βρει, αν βρει, άλλη δουλειά. Οι μεγαλοεπιχειρήσεις έχουν το πεπόνι και το μαχαίρι, αρέσει – δεν αρέσει στα συνδικάτα, που σήμερα είναι αποδυναμωμένα, με αποτέλεσμα να κάνουν πάρτι οι μεγαλοεπιχειρήσεις και οι μεγαλοβιομήχανοι. Αυτοί επιβάλλουν τους νόμους που τους εξυπηρετούν για να κερδίζουν παραπάνω. Και αυτό το βιώνουν τούτες τις μέρες οι εργαζόμενοι.

Αποφασίζουν και διατάσσουν τα αφεντικά.

Τέλος το οκτάωρο. Παρελθόν… Ήρθαν οι… ελαστικές μορφές εργασίας. Μέχρι 10 ώρες θα είναι η ημερήσια εργασία. Αρέσει – δεν αρέσει στον εργαζόμενο. Ανάλογα με τη δουλειά που θα έχει το… μαγαζί, θα κάνει δεκάωρο αντί του οκταώρου. Και οι δύο παραπάνω ώρες δεν θα πληρώνονται. Θα είναι δωρεάν. Απλώς, θα μετράνε ως… ρεπό και άδεια. Πρόσθετη αμοιβή δεν θα υπάρχει. Οι δύο ώρες θα υπολογίζονται στην άδεια που δικαιούνται! Και στο τέλος, πάνε και οι διακοπές.

Και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, τα… αφεντικά προέβλεψαν ότι το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) θα μπορεί να αποφασίζει για εργασία μέχρι 10 ώρες την ημέρα, χωρίς να επηρεάζεται ο συνολικός αριθμός των ωρών ετήσιας απασχόλησης και το επίπεδο των αμοιβών.

Όλα τακτοποιημένα. Και με τον νόμο! Και με τις ευλογίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δήλωσε ότι οι… παρεμβάσεις αυτές «θα συμβάλουν στην αλλαγή νοοτροπίας, στην προσέλκυση επενδύσεων και στη δημιουργία θέσεων εργασίας». Με απλήρωτες τις υπερωρίες για να κερδίζουν περισσότερα οι μεγαλοεπιχειρηματίες…

Προβλέπεται, επίσης, για την αποδυνάμωση των συνδικάτων, ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις από τους εργαζομένους, «η σημαντική αύξηση στο 40% για το προσωπικό ασφαλείας, που θα πρέπει να εργάζεται σε περίπτωση απεργίας στις επιχειρήσεις που η λειτουργία τους είναι (…) κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο, στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ και στα ΝΠΔΔ»!

Όλα τα έχουν στήσει μια χαρά… Με άλλη μια αποδυνάμωση του εργαζομένου…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ