500.000 ευρώ η αμοιβή για τη σύνταξη του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης!

500.000 ευρώ η αμοιβή για τη σύνταξη του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης!

Λεφτά υπάρχουν, και μάλιστα μπόλικα…

Όταν θέλει το γκουβέρνο βρίσκει τα λεφτά που χρειάζεται… Όπως για την υποστήριξη της προετοιμασίας και τη σύνταξη του σχεδίου για το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεν πρόκειται για… καλαμπούρι.

Αναφέρεται μετά πάσης λεπτομερείας στην τροπολογία που κατέθεσε την Τρίτη στη Βουλή η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του… άσχετου νομοσχεδίου για το νέο πτωχευτικό δίκαιο. Στην τροπολογία προβλέπεται η υπογραφή σύμβασης μέχρι 500.000 ευρώ για την υποστήριξη της προετοιμασίας του σχεδίου.

Συγκεκριμένα, μια αυτοτελής δημόσια υπηρεσία, η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, αποτελούμενη από 40 άτομα, τα οποία θα προέρχονται από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, θα αναλάβει να συντάξει τις προτάσεις για το Ταμείο Ανάκαμψης, με στόχο την αξιοποίηση των 32 δισ. ευρώ. Αρμόδιος για αυτή την αποστολή είναι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος έχει πει ότι θα χρειαστεί μια… επανάσταση στο Ελληνικό Δημόσιο.

Συν άλλα 500.000 ευρώ!
Στην τροπολογία προβλέπονται οι δύο πρώτες συμβάσεις που θα συνάψει η Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης, από 500.000 ευρώ η καθεμία, χωρίς ΦΠΑ, για την υποστήριξη της υποβολής στην Κομισιόν του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Ήτοι, 1.000.000 ευρώ για τις δύο συμβάσεις! Και έπεται συνέχεια…

Το αγκάθι…
Όπως τονίζουν κύκλοι που γνωρίζουν πώς πρέπει να δομηθούν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, θα ανέρχονται σε… 2.000 σελίδες, σύμφωνα με το αναλυτικό έγγραφο της Κομισιόν. Η κυριότερη εκκρεμότητα, που είναι και ο μεγάλος προβληματισμός για την Ελλάδα, αφορά τη χρήση του δανείου ύψους 12,5 δισ. ευρώ από το συνολικό πακέτο των 32 δισ. ευρώ. Όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η Eurostat θα το υπολογίζει ως δάνειο, που θα επιβαρύνει το έλλειμμα και το χρέος, ή ως «χρηματοδοτικό εργαλείο».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ