Μάκης Κουρής: Το «ΟΧΙ» έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα…

Μάκης Κουρής: Το «ΟΧΙ» έχει ανάγκη σήμερα η Ελλάδα…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Θα περίμενε κανείς ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα υιοθετούσε –ωμά, θα άρπαζε– την πρόταση που διατύπωσε δημόσια, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να ασκήσει η Ελλάδα το αναφαίρετο «κυριαρχικό μας δικαίωμα για 12 μίλια στην Κρήτη και, ανάλογα με τις εξελίξεις, νότια της Κάσου, της Καρπάθου, της Ρόδου και του Καστελλόριζου». Δυστυχώς για τη χώρα, όμως, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ότι δεν άκουσε…

Προφανώς, θα είπε μέσα του, να πάω να μπλέξω με τον Ερντογάν και να έχω φασαρίες με τον γείτονα;
Προσπέρασε, μάλιστα, ο πρωθυπουργός την επισήμανση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «ο μόνος τρόπος να προασπίσεις ένα κυριαρχικό σου δικαίωμα είναι να το ασκήσεις και να το υπερασπιστείς». Αν και ηχηρή η επισήμανση, την προσπέρασε. Λέξη δεν αντέταξε! Κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η σιωπή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Έχει συμβιβαστεί με τη ΜΗ άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Ελλάδας για 12 μίλια. Απόδειξη, η… ξαφνική δήλωση του «αντ’ αυτού», του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι η κόκκινη γραμμή είναι τα 6 μίλια!

Αυτά βλέπει και διαβάζει ο τούρκος Πρόεδρος και αλωνίζει σε όλη την περιοχή, με χύμα τις απειλές… Και με τους συμμάχους μας, Ευρωπαίους και Αμερικανούς, να σφυρίζουν αδιάφορα… Απόδειξη, η απόρριψη από το Βερολίνο της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων προς την Άγκυρα. Την ίδια κατάληξη είχε και η πρόταση για αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Πάλι καλά που οι… συνεταίροι μας δεν ζητωκραυγάζουν και υπέρ του Σουλτάνου, αφού δεν θέλουν να χάσουν τις δουλειές τους μαζί του.

Έχασε η πατρίδα μας, η Ελλάδα, μια μεγάλη ευκαιρία. Να έχει μία φωνή, χωρίς υποσημειώσεις, απέναντι στην Τουρκία, σήμερα του Ερντογάν, χθες του Μεντερές, του Οζάλ και της Τσιλέρ.

Η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αν την έκανε αποδεκτή ο πρωθυπουργός, θα ήταν η… πολυπόθητη βάση για να αποκτήσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ η Ελλάδα, η χώρα μας, μια ΕΝΙΑΙΑ φωνή στα μεγάλα εθνικά μας θέματα, απέναντι πρωτίστως στην Τουρκία αλλά και σε κάποιους άλλους γειτόνους μας, που τους έχει ανοίξει η όρεξη και έχουν αρχίσει να ζητάνε μερτικό…

Υπάρχει ακόμη καιρός…

Το «ΟΧΙ» είναι απολύτως αναγκαίο ΣΗΜΕΡΑ, κύριε Μητσοτάκη… Και είναι πρωτίστως δικό σας καθήκον αλλά και των άλλων πολιτικών αρχηγών.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ