Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο – Οκτώ τραυματίες – Το μήνυμα Πρωθυπουργού

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σάμο: Νεκρά δύο παιδιά που καταπλακώθηκαν από τοίχο – Οκτώ τραυματίες – Το μήνυμα Πρωθυπουργού

Σεισμός που έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα αλλά και στη Σμύρνη σημειώθηκε στις 13:55, βορειοδυτικά της Σάμου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν εντάσεως 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 19 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά της Σάμου, με εστιακό βάθος στα πρώτα 10 χιλιόμετρα. Εσπευσμένα στο νησί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και εξειδικευμένο κλιμάκιο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Υγείας ένας 14χρονος με ανοιχτά κατάγματα θα αεροδιακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Θα αεροδιακομιστεί επίσης 63χρονη με κάταγμα ζυγωματικού και μερική ρήξη σπλήνα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ.

Στο Νοσοκομείο Σάμου παραμένουν 7 τραυματίες, όλοι εκτός κινδύνου.

Στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου μετέβησαν 10 πολίτες. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψαν στις οικίες τους.

Όλες οι υγειονομικές μονάδες παραμένουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Τα πιο ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια των δύο παιδιών στη Σάμο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω tweet.

«Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Φωτο: samos24.gr


Σχολιάστε εδώ