Πτωχευτικός κώδικας: Στόχος του Αλ. Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης – Δικό του δημιούργημα…

Πτωχευτικός κώδικας: Στόχος του Αλ. Τσίπρα ο Κυρ. Μητσοτάκης – Δικό του δημιούργημα…

…ο πτωχευτικός κώδικας και οι πλειστηριασμοί

Να βάλει στο κάδρο των ευθυνών τον Κυρ. Μητσοτάκη για τις συνέπειες που θα έχει στην ελληνική κοινωνία ο νέος πτωχευτικός κώδικας ήταν ο στόχος του Αλ. Τσίπρα με την κατάθεση πρότασης μομφής κατά του Χρ. Σταϊκούρα την προηγούμενη Παρασκευή.

Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πολύ καλά ότι το σχέδιο αρπαγής χιλιάδων ακινήτων από τις τράπεζες και τα ξένα funds δεν είναι έργο του υπουργού Οικονομικών, αλλά επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού (που δείχνει να αδιαφορεί για τη ζοφερή προοπτική χιλιάδες πολίτες να χάσουν τα σπίτια τους ή να παραμείνουν σε αυτά ως… ενοικιαστές!). Το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν, με την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, να περάσει «αβρόχοις ποσί» και με συνοπτικές διαδικασίες το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Με τον πρωθυπουργό να κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση, πίσω από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Με την κατάθεση πρότασης μομφής ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε να βγάλει τον κ. Μητσοτάκη από την… κρυψώνα του και –το κυριότερο– τον υποχρέωσε να υπερασπιστεί τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Εκθέτοντάς τον έτσι σε προσωπικό επίπεδο έναντι της ελληνικής κοινωνίας. Στο επιτελείο του κ. Τσίπρα θεωρούν ότι ο στόχος αυτός επετεύχθη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ