Στηρίζει την οικονομία η MYTILINEOS

Στηρίζει την οικονομία η MYTILINEOS

Πάνω από 1 δισ. ευρώ, και συγκεκριμένα 1,06 δισ. ευρώ, είναι η προστιθέμενη αξία στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της χώρας που δημιουργεί η δραστηριότητα της MYTILINEOS.

Δεν είναι, όμως, αυτή η μοναδική συμβολή της. Σημαντική είναι η συμμετοχή της και στην απασχόληση και στο εισόδημα 31.745 πολιτών, οι οποίοι καλύπτουν τις συνολικές θέσεις εργασίας της MYTILINEOS.

Το κύριο συμπέρασμα της μελέτης που έγινε από το Τμήμα Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΕΥ είναι ότι «η MYTILINEOS παράγει κάθε χρόνο αξιοσημείωτη οικονομική και κοινωνική αξία στη χώρα, ως υπεύθυνη επιχείρηση που αλληλεπιδρά με τους κοινωνικούς εταίρους».

Να σημειωθεί ότι η MYTILINEOS είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας με 1.200 ΜW θερμικών έργων στην Ελλάδα με καύσιμο φυσικό αέριο και ένα χαρτοφυλάκιο έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) άνω των 200 ΜW, που αναλογεί σε ένα πολύ σημαντικό ποσοστό του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ