Αυξήστε τους φόρους στους αμερικανούς κροίσους!

Αυξήστε τους φόρους στους αμερικανούς κροίσους!

-Ζητούν οι Μπιλ Γκέιτς, Γουόρεν Μπάφετ, Τζορτζ Σόρος, Τζέιμι Ντίμον, Ρέι Ντάλιο και η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ

Να το δούμε και στην Ελλάδα κι ας πούμε, δεν είναι αληθινό, ψέματα είναι: Αμερικανοί κροίσοι ζητούν να αυξηθούν οι φόροι. Ήδη υπέρ των υψηλότερων φόρων τάσσονται, μεταξύ άλλων, οι Γκέιτς, Μπάφετ και Σόρος!

Μαζί τους και ο 70χρονος Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής της επενδυτικής Bridgewater Associates, ο οποίος όχι μόνο έχει δηλώσει ότι οι πλούσιοι πρέπει να καταβάλλουν περισσότερους φόρους αλλά και έχει χαρακτηρίσει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» το διευρυνόμενο χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς, έχοντας εκφράσει απερίφραστα την άποψη ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν λειτουργεί πλέον και το αμερικανικό όραμα έχει πεθάνει.

Φανατική οπαδός της βαρύτερης φορολογίας για τους πλούσιους είναι και η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, εγγονή του Ρόι Ντίσνεϊ, συνιδρυτή της αυτοκρατορίας Τhe Walt Disney Company.

Μόλις πριν από έναν χρόνο η Αμπιγκέιλ Ντίσνεϊ, οι προαναφερθέντες, καθώς και ο ούγγρος μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος και ο γιος του Αλεξάντερ Σόρος υπέγραψαν ανοιχτή επιστολή προς τους υποψήφιους Προέδρους, καλώντας τους να εντάξουν στην προεκλογική τους ατζέντα τη δέσμευση ότι θα θεσπίσουν κάποιον, μέτριο έστω, φόρο στον πλούτο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ