Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα κατά της κυβέρνησης

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα κατά της κυβέρνησης

Θα στηρίξουμε τον κόσμο που πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα

-Στα τρία καυτά μέτωπα: οικονομία, πανδημία και ελληνοτουρκικά

Πρόβα τζενεράλε της στρατηγικής του «σκληρού ροκ» που θα ακολουθήσει ο Αλ. Τσίπρας έναντι της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα αποτέλεσε η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Μομφή που αφορά το σύνολο της κυβέρνησης, απευθύνεται όμως πρωτίστως προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς ο ίδιος και το επιτελείο του είναι οι εμπνευστές του νέου πτωχευτικού κώδικα. Άρα και οι βασικοί υπαίτιοι για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς κατοικιών και τις εξώσεις που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Στις κλειστές συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στην Κουμουνδούρου με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα η εκτίμηση (διαπίστωση) ήταν… ομόφωνη: Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να προωθήσει πολιτικές και μέτρα που εντάσσονται στη φιλελεύθερη ατζέ­ντα της αλλά και για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Αδιαφορώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα επιδεινώσει περαιτέρω την ήδη δύσκολη, λόγω πανδημίας, καθημερινότητα των πολιτών. «Εμείς δεν έχουμε άλλο ρόλο, παρά να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια αυτά της κυβέρνησης», υπογραμμίζουν παράγοντες της Κουμουνδούρου. «Να σταθούμε στο πλευρό όλων όσοι δοκιμάζονται από την κυβερνητική λαίλαπα», ήταν το μήνυμα του κ. Τσίπρα προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καθίσταται σαφές ότι στο εξής ο αντιπολιτευτικός λόγος του θα είναι σε αισθητά πιο υψηλούς τόνους. Για όλα τα μείζονος σημασίας ζητήματα. Εντός κι εκτός Κοινοβουλίου. Στο κέ­ντρο αλλά και στην περιφέρεια. Οικονομία – πανδημία – ελληνοτουρκικά θα είναι οι τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο κ. Τσίπρας στην παρατεταμένη αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης. Μπορεί η κυβέρνηση να διακηρύττει ότι παρά τις αντιξοότητες η οικονομία κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, στον ΣΥΡΙΖΑ όμως θεωρούν ότι όλοι οι βασικοί δείκτες θα επιδεινωθούν τους προσεχείς μήνες. Και αυτό όχι αποκλειστικά λόγω πανδημίας, αλλά εξαιτίας της αδράνειας και των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης.

Για πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης και στο μέτωπο της πανδημίας μίλησε ο κ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στην Κοζάνη και κατέστησε υπόλογο τον πρωθυπουργό για όσα δραματικά θα ακολουθήσουν. Ως προς τα ελληνοτουρκικά, στην Κουμουνδούρου κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει βήματα πίσω από τις πάγιες εθνικές θέσεις. Ότι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θέτει με τον επιτακτικό τρόπο που χρειάζεται το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και δεν απαιτεί, ως οφείλει, την επιβολή κυρώσεων.

Ως προς την άρνηση του κ. Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στο αίτημα της αντιπολίτευσης για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, την αποδίδουν στο ότι δεν επιθυμεί να δεσμευθεί σε εθνικό επίπεδο για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Εικάζουν ως εκ τούτου ότι ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με τον Τ. Ερντογάν και μη… διαπραγματεύσιμα ζητήματα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ