Μάκης Κουρής: Οχυρό της Δημοκρατίας παραμένει η Δικαιοσύνη
-Οι δικαστές στάθηκαν στο ύψος τους και έστειλαν στη φυλακή πακέτο όλη τη Χρυσή Αυγή, κόντρα στην πρόταση της Εισαγγελέως, που προκάλεσε πάρα πολλά ερωτηματικά…
Γράφαμε από αυτήν ακριβώς τη θέση πριν από δύο Κυριακές ότι δεν υπάρχουν δικαστές μόνο στο Βερολίνο, υπάρχουν και στην Αθήνα.
Και το απέδειξαν με γενναιότητα οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου (πρόεδρος ήταν η Μαρία Λεπενιώτη και μέλη οι Γεσθημανή Τσουλφόγλου και Ανδρέας Ντόκος) με την απόφασή τους για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα, απορρίπτοντας την πρόταση της Εισαγγελέως κυρίας Αδαμαντίας Οικονόμου για αναγνώριση ελαφρυντικών (!) στα μέλη της συμμορίας, που καλύπτονταν πίσω από τη μάσκα της βουλευτικής ασυλίας.
Πρόταση που προκάλεσε πάρα πολλά ερωτηματικά, όταν μάλιστα στα πεντέμισι χρόνια που κράτησε η δίκη η κυρία Εισαγγελέας δεν διατύπωσε κάποια επιχειρήματα ώστε να φανεί ότι οι κατηγορούμενοι δικαιούνταν κάποιο ελαφρυντικό που προέκυψε από τη διαδικασία.
Μετά από αυτήν τη γενναία απόφαση, ο μυλωνάς δεν έχει κανέναν λόγο να πάει στο Βερολίνο για να βρει το δίκιο του.
Μπορεί να το βρει και εδώ, στην Αθήνα…
Οι δικαστές της δίκης της Χρυσής Αυγής έστειλαν σε όλα τα μέρη του κόσμου το μήνυμα ότι «υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα» που αποδίδουν Δικαιοσύνη ανεξάρτητα από το ποιος είναι στο σκαμνί του κατηγορουμένου και ποιος είναι ο μηνυτής. Δικάζουν με βάση τον νόμο και μόνο. Και από κει και πέρα, μπορούν να αναγνωρισθούν στον κατηγορούμενο κάποια ελαφρυντικά με βάση τη μέχρι σήμερα πορεία του.
Δεν αποκάλεσε χωρίς λόγο ο Γεώργιος Παπανδρέου «Οχυρό της Δημοκρατίας» τη Δικαιοσύνη. Φράση που έμεινε στην Ιστορία… Γιατί εκείνα τα «πέτρινα χρόνια» η Δημοκρατία ήταν ζητούμενο και η Δικαιοσύνη «είδος εν ανεπαρκεία»… Κι αυτό κόστισε χιλιάδες ζωές… Ας έχουν γνώσιν οι φύλακες…
Δημοκρατία και Δικαιοσύνη πάνε χέρι χέρι…
ΥΓ.: Πολλά, πάρα πολλά είναι τα ερωτηματικά που γεννήθηκαν από την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου για τη χορήγηση ελαφρυντικών σε 15 στελέχη της Χρυσής Αυγής, η δράση των οποίων δεν ήταν, π.χ., να κουβαλάνε τον καφέ στον αρχηγό και στους υπαρχηγούς. Κυριολεκτικά αιφνιδίασε τον κόσμο, πέραν των πολιτικών, η πρόταση της κυρίας Εισαγγελέως.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναζητούσαν τους λόγους για τους οποίους πρότεινε τη χορήγηση ελαφρυντικών σε στελέχη της Χρυσής Αυγής, όταν μάλιστα βαρύνονται με σημαντικά αδικήματα.
Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ