Δεν πάμε καθόλου καλά… Τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Κυρ. Μητσοτάκης με την αναβάθμιση του Θ. Ντόκου;

Δεν πάμε καθόλου καλά… Τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Κυρ. Μητσοτάκης με την αναβάθμιση του Θ. Ντόκου;

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναβαθμίζοντας τον Θάνο Ντόκο σε σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας.

Ο Θάνος Ντόκος έχει γνωστές και δημόσια διατυπωμένες απόψεις για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, οι οποίες γενικώς κινούνται στην κατεύθυνση της κατευναστικής πολιτικής αλλά και του «ιδεολογικού» πλαισίου που έχει διαμορφώσει το ΕΛΙΑΜΕΠ (του οποίου έχει υπάρξει και διευθυντής) στη διαμόρφωση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Την ώρα της κλιμάκωσης της κρίσης με την Τουρκία, είναι πραγματικά απορίας άξιον ποιο μήνυμα θέλει να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στην άλλη πλευρά του Αιγαίου και στον Ταγίπ Ερντογάν, διορίζοντας ως σύμβουλό του σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας έναν καθηγητή που μόνο υπέρ της αποφασιστικής και δυναμικής αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων δεν είναι.

Δώρα;
Μαθαίνουμε ότι ακούγονται παράξενα πράγματα στην αυλή του Μαξίμου. Και ότι θα πρέπει σε ουδέτερο χρόνο να γίνουν χειρονομίες προς την Άγκυρα, που δεν θα μπορέσει να μην εκτιμήσει ως θετικές κινήσεις. Και αυτές οι ιδέες δυστυχώς αφορούν τη Θράκη. Γι’ αυτό, ας παρακολουθούμε από κοντά την Επιτροπή στην οποία προΐσταται η κ. Μπακογιάννη, γιατί θα είναι τραγικό εάν, έστω και εμμέσως, προσφέρουμε στον κ. Ερντογάν ανταλλάγματα στη Θράκη, προσδοκώντας μια πιο ήπια στάση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θα είναι καταστροφική αυτή η αντίληψη, πέραν του ότι, με δεδομένη την… αξιοπιστία του κ. Ερντογάν, οι κινήσεις στη Θράκη θα μείνουν και θα διευκολύνουν του εκπροσώπους του τουρκισμού και εμείς θα περιμένουμε τα… ανταλλάγματα.

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: pentapostagma.gr


Σχολιάστε εδώ