Βαρουφάκης: Επιστρατεύσατε τον κορονοϊό για να συγκαλύψετε το έκτρωμα του Πτωχευτικού – Αποχωρεί το ΜέΡΑ25

Βαρουφάκης: Επιστρατεύσατε τον κορονοϊό για να συγκαλύψετε το έκτρωμα του Πτωχευτικού – Αποχωρεί το ΜέΡΑ25

Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Λαμβάνοντας το λόγο, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, λέγοντας πως «θα μιλάμε αταλάντευτα για τον πτωχευτικό κώδικα». Κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μετέτρεψαν σε χρεοδουλοπαροικία τη χώρα με τέσσερα μνημόνια».

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργός ότι «την περασμένη Πέμπτη δεν ήρθε να υπερασπιστεί αυτό το καίριο νομοσχέδιο» και «επιστράτευσε την αποτυχία του με τον κορωνοϊό, για να συγκαλύψει το έκτρωμα του Πτωχευτικού Νόμου. Και το κατάφερε καθώς η κοινή γνώμη δεν άκουσε καν τι ειπώθηκε εδώ μέσα».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στο όνομα του πατριωτισμού και της ανάπτυξης δρομολογεί τη γενικευμένη λεηλασία από ξένα ταμεία, ώστε ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία ή όποιο κομμάτι ιδιωτικής περιουσίας να παίρνει, μέσω Υπερταμείου, τον δρόμο για την Τρόικα».

Κλιμακώνοντας τα πυρά του προς την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι «αυτό το αντισυνταγματικό νομοθετικό έκτρωμα είναι το πρώτο σας βήμα. Έρχεται ο Προϋπολογισμός και ακολουθεί η νέα λιτότητα που έχετε προαναγγείλει παραπέμποντας στις καλένδες από την μία την αναδιάρθρωση χρέους και από την άλλη το ταλαίπωρο το ευρωομόλογο».

Συνεχίζοντας τόνισε πως «σας υποδεικνύουμε την αντισυνταγματικότητα του Πτωχευτικού κι αντί να απαντάτε σοβαρά, με νομικά επιχειρήματα, πετάτε και μια ανοησία για το ‘15. Μιλάτε για το 2015 με την ίδια αφροσύνη που κάνει τους συγγενείς του κρεμασμένου να μιλάνε για σχοινί».

Στη συνέχεια έστρεψε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ διερωτώμενος: «Ποιοι επιδόθηκαν σε εντυπωσιακή υποκρισία χύνοντας ποταμούς κροκοδείλιων δακρύων για τη προστασία της 1ης κατοικίας, ενώ ήταν εκείνοι που δρομολόγησαν την πώληση των κόκκινων δανείων στα αρπακτικά; Η κυβέρνηση Τσίπρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε τα βέλη του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διερωτήθηκε: «Ποιος εισήγαγε μέσω ιδιώνυμου την καταστολή των διαμαρτυριών εναντίον πλειστηριασμών; Ποιος έτρεχε στα δικαστήρια τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον οποίο ήταν χρόνια σύντροφοι, όσες διαφωνίες και να είχαν; Η κυβέρνηση Τσίπρα».

«Η πρόταση δυσπιστίας απέναντι στον κ. Σταϊκούρα είναι το ίδιο απαράδεκτη όσο και η πολιτική που ακολουθεί το Υπ. Οικονομικών και ο ίδιος ο Υπουργός. Αλλά η ευθύνη είναι συλλογική – είναι όλης της Κυβέρνησης. Όπως ήταν και το 2015 κ. Τσίπρα», είπε.

Mε πληροφορίες από το newpost.gr


Σχολιάστε εδώ