Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακός επιταχυντής του κράτους η πανδημία

Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακός επιταχυντής του κράτους η πανδημία

“Η ψήφιση του Νόμου για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση και τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες με 275 θετικές ψήφους επί της αρχής αποτελεί πράξη αναγνώρισης όσων έχουν γίνει και όσων πρέπει να γίνουν. Είναι δήλωση της πρόθεσης να τρέξει η χώρα με ταχύτητα στην Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση” σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη Βουλή.

O υπουργός έκανε λόγο για «ευκαιρία που δίνεται με την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση-αποτίμηση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και να δούμε που βρισκόμαστε τώρα».

Όπως τόνισε, «η χώρα σε ένα χρόνο σκαρφάλωσε 7 θέσεις σε ότι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και αυτό είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών της σημερινής κυβέρνησης».

«Είναι υποχρέωση της χώρας να καθιερώσει ένα σταθερό σύστημα. Η λέξη μονιμότητα είναι η λέξη κλειδί», πρόσθεσε ο κ. Πιερρακάκης.

«Δηλώνω την αμέριστη στήριξη μου στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών και σας καλώ να καταψηφίσετε την πρόταση».

Με αυτή την χαρακτηριστική επισήμανση έκλεισε την ομιλία του ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «άγονη και στείρα» την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Mε πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ