Πέφτουν ΝΔ και Μητσοτάκης στα γκάλοπ!

Πέφτουν ΝΔ και Μητσοτάκης στα γκάλοπ!

Η αργή αλλά σταθερή φθορά της κυβέρνησης –ως συνέπεια της πολιτικής που εφαρμόζει, της κακής διαχείρισης των κρίσιμων θεμάτων αλλά και των αστοχιών– αποτυπώνεται καθαρά στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Και μπορεί η Νέα Δημοκρατία να διατηρεί ένα ευρύ προβάδισμα, κάτι που οφείλεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να βρει τον πολιτικό βηματισμό του, ωστόσο τα ευρήματα ακόμη και των φιλικών ερευνών αναδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Προβλήματα που θα διογκώνονται σταδιακά, καθώς οι προοπτικές σε μια σειρά από θέματα (πανδημία, ελληνοτουρκικά, οικονομία κ.ά.) κάθε άλλο παρά ευοίωνες προδιαγράφονται. Η φθορά δεν αγγίζει μόνο τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Στην έρευνα της Opinion Poll, που δημοσιοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία είχε 38%, ενώ στην αντίστοιχη του Σεπτεμβρίου είχε 40,3%, δηλαδή σε διάστημα ενός μήνα έχασε 2,3 μονάδες.

Ανάλογη, πτωτική πορεία είχε και ο Κυρ. Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με 49,4%, ενώ τον Σεπτέμβριο ήταν στο 52,7%. Στην έρευνα της Alco η ΝΔ είχε 38,2% έναντι 39,1% τον προηγούμενο μήνα (κάτω 0,9%).

Πιο σημαντικές ήταν απώλειες για τον πρωθυπουργό, που ενώ τον Σεπτέμβριο το 49% δήλωνε ότι τον εμπιστεύεται για τη διαχείριση των προβλημάτων της χώρας, τώρα το ποσοστό υποχώρησε κατά επτά μονάδες κι έπεσε στο 42%. Συνέπεια της εικόνας σύγχυσης και αναποτελεσματικότητας που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας το 60% – 70% των πολιτών δήλωνε ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, όμως τώρα πλέον το ποσοστό αυτό κινείται πέριξ του 50%.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη για την κυβέρνηση, αλλά οι εταιρείες ωραιοποιούν τα πράγματα και αμβλύνουν το κακό κλίμα που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Συνδέουν, δε, τη στάση αυτή των εταιρειών με την προσπάθειά τους να διατηρήσουν ανοιχτούς διαύλους με την εξουσία και να αποκομίσουν όσα οφέλη θα μπορούσε να τους αποφέρει. Στην παρούσα φάση αλλά και μελλοντικά.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ