Με εντολή Μητσοτάκη η δήλωση Γεραπετρίτη για 6 μίλια

Με εντολή Μητσοτάκη η δήλωση Γεραπετρίτη για 6 μίλια

ΤοΑποκάλυψη που δεν χωράει διάψευση

-Ακούγεται ο Γεραπετρίτης για πρόσληψη στη θέση του Δένδια

Η περιβόητη δήλωση του Γ. Γεραπετρίτη για τα 6 ναυτικά μίλια, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έγινε –σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες κυβερνητικές πηγές– κατ’ εντολήν του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη. Η συχνή ενασχόληση, τον τελευταίο καιρό, του υπουργού Επικρατείας με τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός τον προορίζει για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών όταν και όποτε αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Οι σχέσεις μεταξύ Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια δεν είναι απλά ψυχρές, έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και ο πρώτος έχει ήδη αποφασίσει την απομάκρυνση του δεύτερου από το υπουργείο Εξωτερικών. Αιτία της επιδείνωσης των σχέσεων η άρνηση του κ. Δένδια να συναινέσει σε πολιτικές που προωθεί ο κ. Μητσοτάκης και οι οποίες απέχουν κατά πολύ από τις πάγιες εθνικές θέσεις.

Για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών έχει ακουστεί και το όνομα του Δ. Αβραμόπουλου, αλλά το σενάριο αυτό συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες. Ο κ. Μητσοτάκης θα προτιμήσει να τοποθετήσει πρόσωπο άμεσης επιρροής του, που να μπορεί να συνεργαστεί αρμονικά μαζί του, όπως είναι ο κ. Γεραπετρίτης.

Όπως και να ’χει, η «καρατόμηση» του κ. Δένδια θα προκαλέσει ποικίλα σχόλια και θα συνδεθεί με πιθανές αλλαγές, προς το… χειρότερο, της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ