Η Βουλή δικαίωσε τον Γ. Βαρουφάκη

Η Βουλή δικαίωσε τον Γ. Βαρουφάκη

Με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή απέρ­ριψε το αίτημα για την άρση ασυλίας του Γ. Βαρουφάκη, με αφορμή τη μετακίνησή του από την Αίγινα στην Αθήνα στη διάρκεια της καραντίνας την περασμένη άνοιξη.

Εξέλιξη που συνιστά πολιτική δικαίωση για τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 έναντι όλων όσοι προσπάθησαν με μικροπολιτικά παιχνίδια να τον πλήξουν.

Παράγοντες του ΜέΡΑ25 επισημαίνουν ότι «μετά την παταγώδη αποτυχία του κραυγαλέου συμβάντος εκφυλισμού και την προσπάθεια σπίλωσης, ελπίζουμε να μην ξαναδούμε στο μέλλον τέτοιου είδους αποκρουστικά φαινόμενα».

Στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι «το ζητούμενο δεν είναι επί της ουσίας η βουλευτική ασυλία», αλλά «το αυτονόητο και απερίσταλτο της ελεύθερης μετακίνησης των μελών της Βουλής για την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκό­ντων».

Απευθυνόμενος δε προς τους βουλευτές των άλλων κομμάτων πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Είμαι σίγουρος ότι δεν θέλετε να ζείτε σε μια Ελλάδα που τα Σώματα Ασφαλείας θα κρίνουν, κατά τις μετακινήσεις σας, εάν ασκείτε και σε ποιον βαθμό τα βουλευτικά σας καθήκοντα».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ