Ο Μακρόν έκανε υπουργό έναν πρώην οδηγό ταξί…

Ο Μακρόν έκανε υπουργό έναν πρώην οδηγό ταξί…

– Δεν έχει καν απολυτήριο λυκείου – Και έδωσε λύσεις παντού…

«Όταν η κρίση υποχρέωσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να αναθεωρήσει την οικονομική του φιλοσοφία, προσέλαβε έναν επιχειρηματία, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως οδηγός ταξί.

Πρόκειται για τον 67χρονο Αλέν Γκριζέ, ο οποίος δεν έχει απολυτήριο λυκείου. Ωστόσο, ανέλαβε το υπουργείο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και τον ρόλο αυτού που θα εφαρμόσει την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι υποσχέσεις του τελευταίου για την ανάδειξη ενός κράτους-κόμβου νεοφυών εταιρειών ξεχάστηκαν, όπως και όσα είπε για το ότι θα περιορίσει το ογκώδες γαλλικό δημόσιο.

Αντ’ αυτών, η αποστολή του Αλέν Γκριζέ ως υπουργού είναι να εξασφαλίσει πως θα επιβιώσουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις και τα μικρά μαγαζιά, δηλαδή η ραχοκοκαλιά της γαλλικής οικονομίας, και θα ξεπεράσουν την κρίση του κορωνοϊού. ‘‘Τοποθετήθηκα στη θέση μου για να στείλω ένα μήνυμα στα τρία εκατομμύρια μικρομεσαίων επιχειρηματιών της χώρας: Έχετε αξία για εμάς.

Το μήνυμα του Γάλλου προέδρου συνίσταται στο εξής: Βρίσκεστε στις περιφέρειες, εκπαιδεύετε ανθρώπους, τους προσφέρετε εργασία, μετράτε, λοιπόν, για μένα. Οπότε, εδώ έχετε κι έναν υπουργό να μεριμνήσει για εσάς’’».

(Από το Bloomberg)

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ