3,92 δισ. δολάρια κόστισαν φέτος οι μεταγραφές ανδρών

3,92 δισ. δολάρια κόστισαν φέτος οι μεταγραφές ανδρών

5,8 δισ. δόθηκαν το 2019 σύμφωνα με τη FIFA

-821.800 δολάρια οι μεταγραφές γυναικών!

Oι ποδοσφαιρικές ομάδες ξόδεψαν κατά τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου 1,9 δισ. δολάρια λιγότερα σε μεταγραφές, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με στοιχεία της FIFA, η οποία κατέγραψε συνολικές μεταγραφές 3,92 δισ. δολαρίων για παίκτες που αλλάζουν ομάδες και μετακινούνται σε διαφορετικές χώρες. Οι μεταγραφές αυτές είχαν φτάσει τα 5,8 δισ. δολάρια κατά την περίοδο του 2019.

Οι μεγαλύτερες ομάδες της ηπείρου αντιμετωπίζουν απώλειες εσόδων 3,6 δισ. ευρώ λόγω της πανδημίας.

Τις μεγαλύτερες δαπάνες για μεταγραφές τις κάνουν παραδοσιακά οι ποδοσφαιρικές ομάδες της Ευρώπης. Οι ομάδες αυτές φέτος δαπάνησαν για μεταγραφές στο εξωτερικό 3,78 δισ. δολάρια. Τα μεγαλύτερα ποσά τα έδωσαν οι ομάδες από τη Βρετανία, πληρώνοντας συνολικά 1,25 δισ. δολάρια. Οι ομάδες από την Ιταλία πλήρωσαν 544 εκατ. δολάρια για να αποκτήσουν παίκτες από το εξωτερικό.

Τα μεγαλύτερα έσοδα από μεταγραφές παικτών είχαν οι ομάδες από την Ισπανία, που έλαβαν συνολικά 672 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που δηλώθηκαν στη FIFA. Οι ιταλικές ομάδες έλαβαν 484 εκατ. και οι ομάδες από την Αγγλία έλαβαν 396 εκατ. δολάρια.

Πόσο κόστισαν οι γυναίκες
Τα συνολικά ποσά για μεταγραφές γυναικών σε ξένες ομάδες διαμορφώθηκαν στα 821.800 δολάρια για τη φετινή μεταγραφική περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο. Στις γυναικείες ποδοσφαιρικές ομάδες καταγράφηκαν 522 deals σε διεθνές επίπεδο, από 385 την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Συνολικά καταγράφηκαν 7.424 διεθνείς μεταγραφές ποδοσφαιριστών φέτος, από περίπου 9.000 μεταγραφές το 2019. Οι συνολικές μεταγραφές ωστόσο στο εξωτερικό που περιλάμβαναν κάποιας μορφής πληρωμή υποχώρησαν κατά 25% περίπου.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ