Ο ΠΑΟΚ είχε βάθος απέναντι στην “τραυματισμένη” ΑΕΚ (1-1)

Ο ΠΑΟΚ είχε βάθος απέναντι στην “τραυματισμένη” ΑΕΚ (1-1)

ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, βρέθηκε πολύ κοντά στο να ηττηθεί, αλλά και στο να φύγει με τους τρεις βαθμούς. Ειδικά με τις αλλαγές του Φερέιρα στο Β ημίχρονο που άλλαξαν την εικόνα της ομάδας.

Η ΑΕΚ των πολλών απουσιών (Μάνταλος, Γκαρσία, Σιμόες, Μπακάκης) ευτύχησε να προηγηθεί στη μοναδική της επιθετική προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο, στο β΄ μέρος ήταν μόνιμα σε θέση άμυνας κι έφτασε πολύ κοντά στο «τρίποντο».

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυνατά, στο πρώτο 20λεπτο κυριάρχησε αλλά δέχτηκε ένα γκολ που τον επηρέασε πάρα πολύ.

Αντίθετα η ΑΕΚ περιορίστηκε σε καθαρά παθητικό ρόλο καταστρώνοντας ο Καρέρα σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε μια ενδεκάδα που έπαιξε πρώτη φορά. Στο πρώτο 20 έψαχναν οι παίκτες να βρουν τα πατημα τους και μετά την μοναδική ευκαιρία γκολ ισορρόπησαν την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Ένωση πήρε το προβάδισμα. Στο 23΄ μια μαγική ασίστ του Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ και το εξαιρετικό τελείωμα του Καρίμ Ανσαριφάρντ έφεραν το 1-0, στη μοναδική τελική προσπάθεια των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Αμέσως μετά (25΄) ακυρώθηκε γκολ του Τζόλη για χέρι με βάση τους πιο πρόσφατους κανονισμούς (χέρι που οδηγεί σε σκοράρισμα), ορθώς ακυρώθηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ανέβηκε περισσότερο κράτησε λίγο την μπάλα κυρίως με τον Αλμπάνη που δυστυχώς και αυτος μπήκε στη λίστα των τραυματισμένων και κάπου εκεί σε συνδυασμό τις αλλαγές του Φερέιρα που “φόρτωσε” την επίθεση και στο 89′, και από σέντρα του Μπίσεσβαρ και κεφαλιά του Σβιντέρσκι, ο Μουργκ πήρε νέα κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Ο Τσιντώτας έσωσε την ΑΕΚ στο 96΄ όπου νίκησε τον Σφιντέρσκι σε τετ-α-τετ.

Καρέρα: Δίκαιο το αποτέλεσμα

“Πιστεύω ότι η ισοπαλία είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν καταφέραμε να παίξουμε με τη μπάλα κάτω. Ο αντίπαλος έκανε ευκαιρίες, αλλά νομίζω ότι είναι δίκαιο αποτέλεσμα η ισοπαλία”, δήλωσε αρχικά ο προπονητής της ΑΕΚ.

Για το τι έφταιξε και η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα: “Κάναμε πολλά λάθη στις πάσες. Δεν μας βγήκαν όσα είχαμε σχεδιάσει”.

Για τον τραυματισμό του Αλμπάνη και πόσο επηρέασε: “Το πρόβλημα είναι στα γήπεδα. Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός και όποτε βάζαμε το πόδι κάτω υπήρχε κίνδυνος”.

Φωτό: ΑΕΚfc.gr


Σχολιάστε εδώ