Ο ΟΛΠ εξακολουθεί να πιέζει τον Δήμο Πειραιά

Ο ΟΛΠ εξακολουθεί να πιέζει τον Δήμο Πειραιά

Συνεχίζει τις εργασίες για την επέκταση του λιμανιού ο ΟΛΠ και εξακολουθεί να πιέζει τον Δήμο για να του επιτρέψει να περνάνε τα φορτηγά με τα μπάζα μέσα από τους δρόμους της πόλης, κάτι που από την αρχή έχει απορρίψει ο Δήμαρχος. 

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Λιμάνι» Θανάσης Διαβολάκης, ο οποίος είπε ότι μέχρι να συζητηθεί η προσφυγή που έχει γίνει στο ΣΤΕ κατά της επέκτασης του λιμανιού δεν θα έπρεπε να γίνεται οποιαδήποτε εργασία.

Ο Δήμαρχος Γιάννης  Μώραλης απάντησε ότι έχει εκδοθεί απαγόρευση για τα έργα βυθοκόρησης, αλλά ο ΟΛΠ συνεχίζει επειδή, όπως ισχυρίζεται, τα έργα που κάνει αφορούν την επέκταση της χερσαίας ζώνης. Όσον αφορά τα μπάζα, ο κ. Μώραλης είπε ότι έχει αρνηθεί ρητά και κατηγορηματικά να περνάνε τα φορτηγά από την πόλη και έχει υποδείξει στον ΟΛΠ να μεταφέρονται τα μπάζα με φορτηγίδες διά θαλάσσης ή με οχήματα που θα διέρχονται από τη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Ο κ. Μώραλης αποκάλυψε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΛΠ μέλος του ΔΣ δεν συναίνεσε σε προοπτική έργου που ήθελε να κάνει η Διοίκηση.

Το μέλος αυτό δεν ψήφισε για την επέκταση του λιμανιού, αλλά δήλωσε «παρών», γιατί, όπως είπε, όλοι οι παραλιμένιοι Δήμοι έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε αυτήν την προοπτική. Ο κ. Μώραλης ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν είναι αντίθετος με την επέκταση του λιμανιού, αντίθετα τη θεωρεί χρήσιμη, αλλά πιστεύει ότι πρέπει να γίνει με τους όρους που έχουν τεθεί.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ