Για να μην μπει λουκέτο…

Για να μην μπει λουκέτο…

Προσπαθώντας να καλύψει, έστω εν μέρει, τη μεγάλη ζημία που έχει προκαλέσει η πανδημία, η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου δίνει σε δημοπρασία του οίκου Christie’s πορτρέτο του σερ Ντέιβιντ Γουέμπστερ με την υπογραφή του διάσημου Ντέιβιντ Χόκνεϊ.

Το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στον Οκτώβρη και αναμένεται να φέρει στα ταμεία της Όπερας 18 εκατ. λίρες (19.840.000 ευρώ).

Ο Άλεξ Μπίαρντ, διευθύνων σύμβουλος της Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου, δήλωσε ότι η πώληση του έργου ήταν μια δύσκολη απόφαση, σημειώνο­ντας ότι δεν είχε άλλη εναλλακτική για την επιβίωση του οργανισμού. «Πρέπει να αντιμετω- πίσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και να την ξεπεράσουμε», συμπλήρωσε.

Η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον χώρο των τεχνών στη Βρετανία. Υπό κανονικές συνθήκες απασχολεί 1.200 άτομα (όπερα και μπαλέτο) και παρουσιάζει περισσότερες από 40 παραγωγές ετησίως.

Η πώληση του έργου αποτελεί μέρος ενός σχεδίου τεσσάρων σημείων, το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές περικοπές και απολύσεις, καθώς και εκστρατεία για τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω δωρεών. Επίσης, ο οργανισμός έχει υποβάλει αίτημα δανεισμού από τα δημόσια ταμεία.

«Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να εξετάσουμε τα περιουσιακά στοιχεία μας», είπε ο Μπίαρντ και πρόσθεσε: «Και υπάρχει μόνο ένα στις λίστες που ξεχωρίζει και είναι αυτό το πορτρέτο. Εάν καταφέρουμε να παραμείνουμε βιώσιμοι και να ξεπεράσουμε όλο αυτό, τότε κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις προσλήψεις».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: protagon.gr


Σχολιάστε εδώ