Είμαστε υπέρμαχοι και εγγυητές της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των λαών

Είμαστε υπέρμαχοι και εγγυητές της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των λαών

«Εμείς οι Έλληνες είμαστε κατ’ εξοχήν υπέρμαχοι της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των λαών. Είμαστε υπέρμαχοι αλλά και ανυποχώρητοι εγγυητές, έναντι πάντων, του πραγματικού θεμελίου της Ειρήνης, που δεν είναι άλλο από τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό της Διε­θνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, στο σύνολό τους», επισήμανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ενορία εν δράσει» με θέμα «Η διαχρονική αξία του Βυζα­ντινού Πολιτισμού», που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Και ο κ. Πρ. Παυλόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Αυτό το μήνυμα είναι εξαιρετικά επίκαιρο ιδίως στις μέρες μας, όταν η Τουρκία παραβιάζει, κατά συρ­ροήν και κατ’ εξακολούθηση, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, επιβουλευόμενη ευθέως την κυριαρχία μας και περιφρονώντας επιδεικτικώς τη Διεθνή Κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μια Τουρκία η οποία καθίσταται τόσο περισσότερο επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό όσο βυθίζεται, κυριολεκτικώς, στο τέλμα του σουνιτικού φονταμενταλισμού για να διεκδικήσει “ηγετικό” ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

Ως προς το ότι ο σουνιτικός φονταμενταλισμός της Τουρκίας βάλλει ευθέως κατά του Πολιτισμού γενικώς, μαρτυρούν αψευδώς και αμαχήτως ιδίως οι πρόσφατες βάρβαρες πολιτισμικές βεβηλώσεις της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ