Λουκέτα παντού

Λουκέτα παντού

Ένα από τα πλέον ιστορικά εστιατόρια του Μανχάταν και σημείο αναφοράς στο Σέντραλ Παρκ, το «Loeb Boathouse», έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό ύστερα από 66 χρόνια.

Όπως έγινε γνωστό από την τοπική εφημερίδα «The City», στην αίτηση για αναστολή λειτουργίας που κατέθεσε στο υπουργείο Εργασίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης τον Σεπτέμβριο αναφέρεται ότι το εστιατόριο κλείνει λόγω «απρόβλεπτων επιχειρηματικών συνθηκών που προκλήθηκαν από την Covid-19».

Το «Loeb Boathouse», που ξεπερνάει κατά πολύ τη στενή έννοια του όρου «εστιατόριο», καθώς αποτελεί ορόσημο για το παγκοσμίου φήμης πάρκο, υποδεχόταν κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκέπτες που έρχονταν για να απολαύσουν τη μοναδική θέα της λίμνης, ήταν ένα πραγματικό στολίδι στην καρδιά της πόλης, του «Μεγάλου Μήλου» («The Big Apple»).

Όταν έκλεισε, τον Μάρτιο, λόγω της πανδημίας, το εστιατόριο δημοσίευσε μια ανακοίνωση στη σελίδα του στο Facebook που ανέφερε τα εξής: «Ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινότητας, νοιαζόμαστε βαθιά για τους πελάτες μας και τη δυνατότητα να είμαστε αρωγοί στις ανάγκες της πόλης της Νέας Υόρκης όσο καλύτερα μπορούμε.

Λόγω των υποχρεωτικών μέτρων που επιβλήθηκαν και την παύση λειτουργίας των χώρων εστίασης, οι τραπεζαρίες και τα μπαρ θα παραμείνουν κλειστά έως ότου αρθούν οι περιορισμοί. Για νεότερες πληροφορίες επικεφθείτε το σάιτ ή το προφίλ μας στο Facebook. Θα ανοίξουμε πάλι μόλις μας επιτραπεί».
Αν στην Αμερική υπάρχουν αυτές οι παρενέργειες, τότε σκεφθείτε τι θα δούμε στην Ελλάδα…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: 6sqft.com


Σχολιάστε εδώ