Σε τέλμα η κυβέρνηση!

Σε τέλμα η κυβέρνηση!

-Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να… σύρει το κάρο…

«Φυγή προς τα εμπρός» επιχειρεί ο Κυρ. Μητσοτάκης προκειμένου να βγάλει την κυβέρνηση από το τέλμα και την ακινησία που έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα, στέλνοντας ανησυχητικά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Και, παράλληλα, να αμβλύνει το δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία, ως συνέπεια των αστοχιών και των λανθασμένων χειρισμών, κυρίως στο θέμα της πανδημίας.

Επιλογή που κρίθηκε επιβεβλημένη με βάση την κατάσταση που επικρατεί στα ενδότερα του Υπουργικού Συμβουλίου αλλά και το κλίμα που αποτυπώνουν τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

Ως αντίδοτο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα ο πρωθυπουργός επαναφέρει στο προσκήνιο το δίπτυχο «επενδύσεις – μεταρρυθμίσεις», που αποτέλεσε τη σημαία της πολιτικής του από την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση. Ενώ στην ημερήσια ατζέντα έχει εντάξει και επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις με στόχο να ενισχύσει το προσωπικό του προφίλ και στη συνέχεια να… ρυμουλκήσει την κυβέρνηση.

Ορισμένες μάλιστα από τις πρωτοβουλίες του είναι αρμοδιότητας υπουργού ή και υφυπουργού, τις παίρνει πάνω του, ωστόσο, προκειμένου αφενός να (τους) προσδώσει μεγαλύτερη ένταση και αφετέρου διότι εμμέσως αναγνωρίζει ότι ορισμένοι υπουργοί δεν μπορούν να… τραβήξουν το κάρο. Στη διάρκεια της εβδομάδας ο κ. Μητσοτάκης επισημοποίησε, με τον… αναμενόμενο επικοινωνιακό θόρυβο, τη συμφωνία με την Microsoft για επένδυση που μπορεί να αγγίξει το 1 δισ., με εκατοντάδες ή και χιλιάδες θέσεις εργασίας στο μέλλον.

Σε μια πιο… σεμνή εκδήλωση ο πρωθυπουργός εξήγγειλε την επέκταση του Μετρό και με νέες γραμμές, που θα καλύψουν κι άλλες περιοχές της πρωτεύουσας.

Σε μια προσπάθεια να αναστρέψει τις εντυπώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση έχει χάσει τον μεταρρυθμιστικό οίστρο της, έγινε γνωστό ότι εντός του Οκτωβρίου το υπουργείο Εργασίας θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στα εργασιακά.

Με βάση όσα διέρρευσαν, υπάρχουν πτυχές (ρυθμίσεις) στο νομοσχέδιο που θα προκαλέσουν σφοδρές αντιδράσεις, αλλά αυτό δεν φαίνεται να προβληματίζει τον κ. Μητσοτάκη. Θεωρεί ότι η μεγάλη πλειονότητα των ελλήνων πολιτών είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και θα στηρίξει και αυτήν την προσπάθεια.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει την προσωπική του σφραγίδα και στο μέτωπο της πανδημίας. Και όχι μόνο με τη συμμετοχή του στις συσκέψεις με τους επιδημιολόγους. Προχθές (Παρασκευή) είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ε­γκαινιάσει τις… νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Δραστηριότητες που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν στις αρμοδιότητες ενός υπουργού.

Η κινητικότητα του πρωθυπουργού στο μέτωπο της πανδημίας έχει να κάνει προφανώς και με την υποχώρηση (δημοσκοπήσεις) του ποσοστού των ικανοποιημένων πολιτών με τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ