Μας δουλεύει και ο Ζάεφ

Μας δουλεύει και ο Ζάεφ

-Το πήρατε χαμπάρι, κύριε Μητσοτάκη;

Μια ακόμη τραγική απόδειξη των καταστροφικών χειρισμών που έγιναν κατά τη διαπραγμάτευση της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι η υπόθεση των αγαλμάτων στα Σκόπια και σε άλλες πόλεις της χώρας, που αποτελούν και δημόσια απόδειξη της προσπάθειας υποκλοπής της ελληνικής ιστορίας.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Ζάεφ, λίγο πριν από την πρώτη εκλογή του ως πρωθυπουργού, είχε δεσμευθεί στους ψηφοφόρους του ότι θα απομακρύνει τα κακόγουστα αγάλματα από την κεντρική πλατεία των Σκοπίων και άλλων πόλεων καθώς αποτελούσαν και μνημείο εξαρχαϊσμού και στοιχείο ενός εθνικισμού που αποτυπωνόταν στην πορεία του VMRO.

Και όμως. Ο κ. Κοτζιάς, με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αντί να επιδιώξει να ενταχθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας και χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των αγαλμάτων αυτών, που είναι μνημεία αλυτρωτισμού και τρα­νταχτές αποδείξεις της προσπάθειας καπηλείας της ελληνικής ιστορίας, έσπευσε να αποδεχθεί τη διατήρησή τους. Απλώς υποχρεώθηκε η άλλη πλευρά να βάλει μια ταμπελίτσα κάπου στη βάση τους, που να αναφέρει ότι ανήκουν στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Φυσικά, όσες ταμπελίτσες τοποθετήθηκαν εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες και έτσι τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β’ συνεχίζουν να κοσμούν τις πλατείες της γειτονικής χώρας. Τελευταίο δείγμα είναι η αλλαγή για πολλοστή φορά της ταμπέλας μπροστά στο άγαλμα του Φιλίππου Β’, σε πλατεία στο Μοναστήρι. Το επόμενο πρωί είχε καταστραφεί… Ένα ακόμη θλιβερό αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μήπως όμως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο Νίκος Δένδιας πρέπει να κινηθούν; Ή θα συνεχίσουν να παίζουν το κρυφτούλι με τους ψηφοφόρους τους, εις βάρος του εθνικού συμφέροντος;

[email protected]

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ