Τι προβληματίζει το Μαξίμου

Τι προβληματίζει το Μαξίμου

-Αντίπαλος της κυβέρνησης ο εαυτός της…

Με το lockdown να ξορκίζεται και τις δημοσκοπήσεις ακόμα να δείχνουν ότι η όποια φθορά κινείται στο πλαίσιο της αναστρέψιμης κατάστασης, το Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζεται για έναν γύρο μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων που στοχεύουν σε μια νέα πραγματικότητα.

Στο εργασιακό νομοσχέδιο που θα φέρει σε λίγο καιρό η κυβέρνηση παρουσιάζεται άλλη αντίληψη για τον συνδικαλισμό, ενώ θέλει να ανοίξει ακόμα περισσότερο την αγορά εργασίας μέσα από την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και να διευκολύνει τις νέες προσλήψεις.

Μοναδικός αντίπαλος της κυβέρνησης, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, είναι ο εαυτός της και κυρίως θύλακες της κυβέρνησης και της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, που θέλουν απλά να κάνουν μια διαχείριση εξουσίας. Ο μη ανασχηματισμός εξέθρεψε συμπεριφορές αλαζονείας από κάποιους υπουργούς, ενώ αμβλύνθηκαν και πολλές συγκρούσεις.

Ο πυλώνας του νέου προϋπολογισμού, που είναι ο ρυθμός ανάπτυξης και που σύμφωνα με την κυβερνητική πρόβλεψη θα είναι τουλάχιστον 5,5%, επανεξετάζεται ήδη, εντείνοντας την ανησυχία.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ