Το 2004 και η νέα,  ξεχωριστή διαδρομή

Το 2004 και η νέα, ξεχωριστή διαδρομή

Του
ΜΙΧΑΛΗ ΦΟΥΣΤΕΡΗ


Ώρα Εθνικής και πάλι, με τη Μολδαβία και το Κόσοβο να μην αποτελούν προφανώς αντιπάλους που γεμίζουν το μάτι και φοβίζουν, όμως αυτό δεν λέει και πολλά αν οι έλληνες διεθνείς δεν παρουσιαστούν σοβαροί και όπως πρέπει. Στο φιλικό με την Αυστρία αρκούσαν ελάχιστα λεπτά για να ανατραπεί το υπέρ μας αποτέλεσμα, κάτι που δεν πρέπει να διαφύγει την προσοχή του ομοσπονδιακού προπονητή.

Σίγουρα πρόκειται για μια νέα ομάδα, με διάθεση να γυρίσει οριστικά σελίδα στην πορεία της, επιστρέφοντας ωστόσο σε σημαντικές επιτυχίες του παρελθόντος. Όμως για να γίνει αυτό απαιτείται προσεκτική διαχείριση του δυναμικού, άρτιες το δυνατόν επιλογές και προπάντων υπομονή και πίστη.

Τίποτα δεν χτίζεται σε μία μέρα και κανένα πλάνο δεν θα εκτελεστεί αν όλοι όσοι ασχολούνται με την αγαπημένη των Ελλήνων δεν βαδίσουν ενωμένοι και με αγάπη για το έργο τους.
Τα πρόσφατα δείγματα γραφής μάς επιτρέπουν να αισιοδοξούμε βάσιμα.

Φρέσκο αίμα μεταγγίζεται, παιδιά με όρεξη και πάθος για το εθνόσημο το φορούν, εμφανίσεις που σταδιακά βελτιώνονται, παρά τα τρωτά τους. Αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς και δύσβατος. Και μπορεί το έπος του 2004 να μην επαναληφθεί ποτέ, όμως και τότε ουδείς το πίστευε.

Εκτός ίσως από εκείνους που το πέτυχαν. Στο χέρι της νέας γενιάς είναι να διαγράψει τη δική της, ξεχωριστή διαδρομή.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ