Ο Αχμέτ Ουισάλ καταρρίπτει τα περί «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας»!
Φάουλ…
Ο Αχμέτ Ουισάλ, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και διευθυντής του Κέντρου Μεσανατολικών Σπουδών στην Άγκυρα, σε συνέντευξη σε τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό ανέλυσε τη σημαντικότητα της Τουρκίας ανά τους αιώνες… Και πέρα από τα… μαϊμουτζιλίκια, τις πάσης φύσεως κορόνες –συμπεριλαμβανομένων και των ναρκισσιστικών–, είπε μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.
Κατά πρώτον, είπε ότι «αυτοί που ήρθαν από τα Βαλκάνια στην Τουρκία δεν ήρθαν ως Τούρκοι αλλά ως πρόσφυγες και μετά εκτουρκίστηκαν»…
Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι η αναφορά του στους Πομάκους, τους οποίους μπορεί να εξισώνει με τους Αλβανούς (άσχετο), ωστόσο τους διακρίνει ξεκάθαρα.
Και κάπως έτσι καταρρίπτει έναν από τους κραταιούς «δράκους» του Ερντογάν περί «τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας» στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, γενικότερα…
Εμείς που τους μισούμε…
Εν τω μεταξύ, στην ελληνική Θράκη, οι δουλειές συνεχίζουν να είναι ανθηρές για τους εκφραστές αυτού του αφηγήματος, που… ανερυθρίαστα κατέρριψε ο Ουισάλ…
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, «η Τουρκική Επιτροπή ‘‘Δυτικής Θράκης” μετείχε σε ευρωπαϊκό περιφερειακό forum για τα μειονοτικά θέματα», το οποίο και οργανώθηκε από τον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για θέματα μειονοτήτων, το ομοσπονδιακό υπουργείο της Δημοκρατίας της Αυστρίας και το Ινστιτούτο Tom Lantos, που εδρεύει στη Βουδαπέστη.
Η Επιτροπή αποτελούνταν από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF) και του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας “Δυτικής Θράκης» (BTAYTD)…
Όσοι γνωρίζουν το… ποιόν των εκπροσώπων αυτών μπορούν εύκολα να αντιληφθούν τι είπε το στόμα τους σε αυτήν τη διαδικτυακή περιφερειακή συνάντηση για… τα μειονοτικά θέματα.
Συγκεκριμένα, τα «καλόπαιδα» έκαναν… σαφές πως η… ρητορική μίσους εναντίον των «Τούρκων της Δυτικής Θράκης» είναι μέρος των δομικών και συστηματικών διακρίσεων… Και καθώς… αυτοπροσδιορίστηκαν (κατά το προσφιλές), η «δουλίτσα» ήταν εύκολη…
Για όσους κατοικούν στην ελληνική Θράκη, αυτό μπορεί να θεωρηθεί… έως και απρόκλητη επίθεση. Διερωτάται κανείς γιατί οι κάτοικοι της Θράκης αλλά και όλοι οι Έλληνες δεν έχουν ακόμα αρχίσει τις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Ίσως θα ήταν «μια κάποια λύσις» ο καθένας Έλληνας ξεχωριστά να το πάρει προσωπικά – γιατί, στην ουσία, είναι δυσφήμιση…
Επιχειρηματολογία
Ενδιαφέρων είναι ο τρόπος που στοιχειοθέτησαν τον εν λόγω «δράκο»: Υποστήριξαν ότι οι Έλληνες χρησιμοποιούν το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» απευθυνόμενοι στα μέλη της μειονότητας, αλλά πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό, αφού αυτά τα μέλη είναι έλληνες πολίτες; Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν την πανδημία, υποστηρίζοντας ότι «μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στην Ελλάδα έγινε προσπάθεια η ‘‘τουρκική’’ κοινότητα ‘‘Δυτικής Θράκης’’ να γίνει αποδιοπομπαίος τράγος». Καλό θα ήταν να μην προσπερνάμε την επιλογή «τουρκική κοινότητα», έναν νομικό όρο που χρησιμοποιείται στην Κύπρο, μετά τον διαμελισμό.
Σχετικά με τη «στοχοποίηση», αυτή έγινε πράγματι, αλλά αντίστροφα. Τα «καλόπαιδα» προσπάθησαν να κρατήσουν χωρίς πληροφόρηση στην αρχή τα μέλη της μειονότητας και στη συνέχεια, με τη γνωστή συνταγή της παραπληροφόρησης, χρησιμοποίησαν τους ανθρώπους των ορεινών, κυρίως, περιοχών για να πετύχουν ένα υβριδικού τύπου χτύπημα στην Ελλάδα.
Γιατί;
Μ’ αυτά τα… παιδιά, συγκεκριμένα με εκπροσώπους του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, επέλεξε να συναντηθεί η Ντόρα, κατά την τριήμερη περιοδεία της, ως πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής, στη Θράκη.
Παράνοια…
Την ίδια ώρα που οι ένστολοι αγωνίζονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο για τα ιερά και τα όσια, ο Ελληνικός Στρατός φαίνεται ότι προμηθεύεται υλικά για το Ναυτικό Νοσοκομείο από την Τουρκία…
Αλλά και στην Αττική, η τοπική αυτοδιοίκηση φαίνεται ότι… δεν χαμπαριάζει και πολλά. Οι παιδικές χαρές στήνονται με υλικά που προμηθεύονται από την Τουρκία…
Δεν είναι μόνον το τάιμινγκ, είναι και η ποιότητα του εγκεφάλου…
Έλλη Μητακίδου
Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ