Αν Κρούγκερ: Ο Τραμπ έχει υπονομεύσει όλο το διεθνές εμπορικό σύστημα!

Αν Κρούγκερ: Ο Τραμπ έχει υπονομεύσει όλο το διεθνές εμπορικό σύστημα!

«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ) είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός του οποίου τα 164 μέλη αντιπροσωπεύουν το 96,4% του παγκόσμιου ε­μπορίου και το 96,7% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Ο κόσμος τον χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά.

Η κυβέρνηση Τραμπ θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας εάν είχε αντιμετωπίσει εκκρεμή εμπορικά ζητήματα μέσω του ΠΟΕ. Ο σχηματισμός συμμαχιών και η τροποποίηση των κανόνων του ΠΟΕ πολυμερώς ήταν από καιρό αποτελεσματικότερη πολιτική από την επίτευξη μονομερών, αποσπασματικών στόχων. Η πολιτική Τραμπ και η απόρριψη του ΠΟΕ έχουν υπονομεύσει ολόκληρο το διεθνές εμπορικό σύστημα και προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στις αμερικανικές εταιρείες και τα νοικοκυριά».

Αν Κρούγκερ,
πρώην Επικεφαλής Οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και πρώην Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι Καθηγήτρια Διεθνούς Οικονομικής Επιστήμης στη Σχολή Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins και Συνεργάτιδα στο Κέντρο Διεθνούς Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ