Όλοι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση – O Ολυμπιακός δίνει το «παρών», ευκαιρία για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Όλοι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση – O Ολυμπιακός δίνει το «παρών», ευκαιρία για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Για εικοστή φορά στην ιστορία του ο Ολυμπιακός δίνει το «παρών» στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Με την κλήρωση, μάλλον, να του χαμογελά, αφού ναι μεν η Μάντσεστερ Σίτι είναι ένα κλικ πάνω από όλους, όμως η Πόρτο και η Μαρσέιγ θεωρούνται αντίπαλοι στα μέτρα των πρωταθλητών.

Πέρυσι η Σίτι έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε άδοξα από τη Λυών. Μόνιμη διεκδικήτρια του τίτλου στην Αγγλία, τα τελευταία χρόνια παλεύει για να φτάσει στην κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου. Σίγουρα από τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, με ποδοσφαιριστές παγκοσμίου επιπέδου στο δυναμικό της, όπως οι Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Μαχρέζ, Αγουέρο, Στέρλινγκ, Ζεσούς και άλλοι.

Οι νταμπλούχοι Πορτογαλίας διαθέτουν επίσης λαμπερό ρόστερ, με μεγάλο σταρ τον κεντρικό αμυντικό τους Πέπε, που επαναπατρίστηκε μετά από χρόνια στη Ρεάλ Μαδρίτης, με έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς αριστερούς μπακ στον κόσμο, τον Άλεξ Τέλες, και με δύο παλιούς γνώριμους, τον χαφ Σέρτζιο Ολιβέιρα που αγωνίστηκε ως δανεικός στον ΠΑΟΚ και τον στόπερ Ιβάν Μαρκάνο, που επιστρέφει ως αντίπαλος στο στάδιο «Καραϊσκάκης».
Προπονητής στην ιστορική ομάδα της Μασσαλίας ο συμπατριώτης του Πέδρο Μαρτίνς, Αντρέ Βίλας Μπόας, ενώ στο ρόστερ της υπάρχει ακόμη ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού Κώστας Μήτρογλου. Και λέμε ακόμη, διότι ο έλληνας επιθετικός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πορτογάλου και το πιθανότερο είναι να αποχωρήσει.

Ευκαιρία για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Αντίπαλοι που θεωρητικά δεν τρομάζουν, αλλά που οπωσδήποτε χρήζουν σεβασμού και προσοχής έλαχαν στον δρόμο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν τη Λέστερ, που πριν από τέσσερα χρόνια κατέκτησε το αγγλικό πρωτάθλημα, την Μπρά­γκα από την Πορτογαλία, με την οποία λογικά θα παίξουν τα ρέστα τους για τη συνέχεια του ευρωπαϊκού ταξιδιού, και την άγνωστη Ζόρια από την Ουκρανία (όμως όλοι θα πρέπει να θυμόμαστε, και ιδίως στην «Ένωση», τι έγινε πριν από λίγα βράδια, όταν ο Άρης έμεινε εκτός νυμφώνος από την επίσης άσημη Κόλος Κοβαλίβκα).

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ολλανδική Αϊντχόφεν, που μπορεί να μην είναι πια στα ντουζένια της, όμως παραμένει παραδοσιακή δύναμη του ποδοσφαίρου στη χώρα της, την ευχάριστη έκπληξη της περυσινής Πριμέρα Ντιβιζιόν, Γρανάδα, και την Ομόνοια, την οποία ναι μεν απέκλεισε ο Ολυμπιακός για να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως όχι χωρίς αντίσταση και στους δύο αγώνες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ