Σπείρα που είχε ρημάξει τα Δυτικά Προάστια εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ελευσίνας

Σπείρα που είχε ρημάξει τα Δυτικά Προάστια εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ελευσίνας

Μια εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν λεηλατήσει πολλά σπίτια στις περιοχές της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου και ενδεχομένως και άλλων περιοχών που βρίσκονται δίπλα στον Πειραιά, εξαρθρώθηκε πριν μια βδομάδα από το Τμήμα Ασφάλειας Ελευσίνας.

Από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν δύο νεαροί,  17 και 19 ετών, Ρομά και οι δύο, που εικάζεται ότι ήταν τα τελευταία γρανάζια του κυκλώματος και μπορούν να οδηγήσουν στους επικεφαλείς τους.

Το τμήμα Ασφάλειας Ελευσίνας που είχε τις καταγγελίες για τις κλοπές είχε αρχίσει από τον περασμένο μήνα συστηματικές έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος.  Τελικά πριν λίγες μέρες τα στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας κατάφεραν και συνέλαβαν στην περιοχή του Ασπροπύργου τους δυο νεαρούς.  Οι δράστες  , σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, παρακολουθoύσαν τα σπίτια που ήθελαν να χτυπήσουν και όταν διαπίστωναν ότι οι ένοικοι φεύγουν, έμπαιναν σε αυτά παραβιάζοντας τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες και αφαιρούσαν ό,τι εύρισκαν μπροστά τους, από χρήματα και κοσμήματα μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές.

Στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών, ηλεκτρονικών συσκευών, κινητών τηλεφώνων και φυσικά χρήματα.  Επίσης βρέθηκαν φυσίγγια από κυνηγητικό όπλο και ένα μαχαίρι.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Ασφάλεια Ελευσίνας, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις κλοπών και εξετάζονται και πολλές άλλες, που προέρχονται από καταγγελίες πολιτών.

Να σημειώσουμε ότι όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές η εξάρθρωση του κυκλώματος αποτελεί επιτυχία της Ασφάλειας Ελευσίνας γιατί το συγκεκριμένο κύκλωμα απασχολούσε για τρεις και πλέον μήνες τις Αρχές, χωρίς να είναι δυνατός ο εντοπισμός του.   Για την εξάρθρωσή του ακολουθήθηκε συγκεκριμένη μεθοδολογία, η οποία όπως φαίνεται απέδωσε.

Ρεπορταζ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ


Σχολιάστε εδώ