Τρεις ισχυρές κυρίες αποφασίζουν για τα εξωτερικά μας…
Τρεις λαλούν… Βαρύ κλίμα πιάνουμε μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Νεοκλασικού Βασιλίσσης Σοφίας, που κανείς δεν ξέρει πού θα βγάλει.
Η ισχυροποίηση των «τριών κυριών» στο Μέγαρο Μαξίμου δημιουργεί βραχυκύκλωμα και στους χειρισμούς της εξωτερικής πολιτικής, καθώς βασικοί παράγοντες δεν ομιλούν καν πλέον μεταξύ τους… Το έργο αυτό έχει ξαναπαιχθεί στο παρελθόν και τα αποτελέσματα ήταν τραγικά όχι μόνο για τους πρωταγωνιστές αλλά και για τα εθνικά συμφέροντα. Επειδή μπαίνουμε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ας σοβαρευτούν, ας αρχίσουν πάλι να συνομιλούν μεταξύ τους και να ασχοληθούν με την Τουρκία. Και όχι με το πώς θα εκθέσει ο ένας τον άλλον, για να εμφανισθούν πιο… χρήσιμοι στα «αφεντικά» τους.
Φυλάνε Θερμοπύλες…
-Αναζητούν την εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων που είχαν δοθεί από τον κ. Μητσοτάκη οι συνταξιούχοι
Βορειοηπειρώτες, οι οποίοι είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του «νόμου Κατρούγκαλου», που οδηγούσε σε δραματική μείωση της σύνταξης που λαμβάνουν. Οι υποσχέσεις έμειναν στα χαρτιά, καθώς δεν ρυθμίστηκε το θέμα τους στον νόμο που έφερε πρόσφατα η κυβέρνηση στην Βουλή, ενώ επίσης δεν είχε γίνει δεκτή τροπολογία που είχε καταθέσει το ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Φεβρουάριο.
Προφανώς είμαστε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Όμως αυτή η σύνταξη για τους Βορειοηπειρώτες, ειδικά για όσους έχουν απομείνει να φυλάνε Θερμοπύλες στη Βόρεια Ήπειρο, αποτελεί χρέος για την Ελληνική Πολιτεία. Είναι εξάλλου ο μοναδικός τρόπος για να παραμείνει, όσο καιρό ακόμη αντέξει, στα σπίτια του και στις πατρογονικές εστίες του ό,τι έχει απομείνει από τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Ποια δίωξη τους απειλεί;
Πραγματικά, δεν είμαστε αυτοί που θα υποστηρίξουμε ότι η Αλβανία φημίζεται για τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία και προστατεύονται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Αλλά δεν τολμούμε να πιστέψουμε την είδηση που διαβάσαμε: Μέσα σε έναν χρόνο (2019 – 2020), περισσότεροι από 30.000 αλβανοί πολίτες ζήτησαν πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό. Συμπωματικά, πρώτες χώρες στην προτίμησή τους ήταν η Γερμανία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα.
Θα είχε πολύ ενδιαφέρον εάν οι αρμόδιες αρχές, πριν αποφασίσουν να δώσουν άσυλο στους αιτούντες, δημοσιοποιούσαν, έστω και χωρίς όνομα φυσικά, τον φάκελο μίας τέτοιας αίτησης. Να καταλάβουμε από ποια ακριβώς δίωξη επιδιώκουν να ξεφύγουν.
Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ