Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΠΕΤΑΞΕ

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΠΕΤΑΞΕ


Συγγραφέας
Γιώργος Οικονόμου


Η πτώση ενός άντρα από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας, μια εξωσυζυγική υπόθεση, ένα κύκλωμα εκβιαστών και μια φαρμακευτική εταιρία απασχολούν τις Αρχές της Θεσσαλονίκης.

Ο ντετέκτιβ Φάνης Ντούρος συνεργάζεται με την αστυνομία και έρχεται αντιμέτωπος με καταστάσεις για γερά νεύρα. Θα περιπλανηθεί στον κόσμο της διαφθοράς, των εκβιαστών και του εγκλήματος. Στο τέλος θα εξιχνιάσει τις υποθέσεις ξεσκεπάζοντας τις πιο βρώμικες ιστορίες που ήταν καλά κρυμμένες για χρόνια στο σκοτάδι.

Η ανοιξιάτικη Θεσσαλονίκη στήνει το κατάλληλο νουάρ σκηνικό για το δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του συγγραφέα με ήρωα τον ντετέκτιβ Φάνη Ντούρο. 

Απόσπασμα βιβλίου

… Η μέρα είχε ξεκινήσει αλλόκοτα, η ηρεμία μου είχε διαταραχτεί. Έπρεπε να βρω τα πατήματά μου, καθώς ένιωθα έντονη τη σωματική κούραση της προηγούμενης νύχτας. Είχαν περάσει δύο μήνες από τότε που είχαν ξεκινήσει τα ραντεβουδάκια με την Ηλιάνα, άλλοτε για καφέ, για ποτό, ενίοτε για σινεμά ή για βόλτα στην παραλία της Θεσσαλονίκης. Την προηγουμένη, την είχα υποδεχτεί για πρώτη φορά στον προσωπικό μου χώρο. Είχα φροντίσει από νωρίς το απόγευμα να προετοιμάσω ένα κατάλληλο κλίμα, με την ελπίδα ότι επιτέλους θα εκδήλωνε το ερωτικό της ενδιαφέρον για μένα. Έτσι και έγινε.
Αρχικά είχαμε συναντηθεί έξω. Είχαμε κάνει μια σύντομη βόλτα στην αγορά και είχαμε καθίσει για καφέ σε ένα μακρόστενο μπαράκι επί της οδού Γρηγορίου Παλαμά. Λίγο πριν από το κλείσιμο των καταστημάτων, της είχα προτείνει να συνεχίσουμε τη βραδιά μας στο διαμέρισμά μου, για να ακούσουμε μουσική και να απολαύσουμε ένα ποτό. Εκείνη είχε ζητήσει ένα τζιν, με τόνικ και στυμμένο λεμόνι. Στον εαυτό μου είχα σερβίρει ουίσκι σε χαμηλό ποτήρι, χωρίς πάγο.
Είχαμε μιλήσει για την αναπάντεχη γνωριμία μας στα γραφεία της εφημερίδας Ερμής. Είχα βρεθεί εκεί στο πλαίσιο της έρευνας μιας υπόθεσης – της πρώτης μου ποινικής υπόθεσης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία. Η Ηλιάνα θυμόταν σχεδόν ολόκληρη τη στιχομυθία μας κατά τη σύντομη επαφή μας. Εξακολουθούσε να εργάζεται ως γραμματέας εκεί, παρότι δεν ήταν ευχαριστημένη από το εργασιακό περιβάλλον. Είχε σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αλλά δεν είχε καταφέρει να ασχοληθεί με το αντικείμενο.
Στο δεύτερο ποτό, μια γλυκιά ζάλη είχε κυριεύσει τα σώματά μας, που είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν και να αναζητούν το ένα το άλλο. Τα χάδια στα χρυσαφένια της μαλλιά είχαν γίνει σταδιακά πιο τολμηρά και σύντομα είχαμε βρεθεί να απολαμβάνουμε έντονες στιγμές ηδονής μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα …

Διαβάστε όλο το απόσπασμα ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

Ο Γιώργος Οικονόμου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Φοίτησε στα Αρσάκεια Σχολεία και πήρε το πτυχίο του με άριστα από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών).
Από το 2005 ασκεί το επάγγελμα του αρχιτέκτονα μηχανικού.
Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους. Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο και για τον κινηματογράφο. Έχει ανεβάσει δύο ανεξάρτητες μουσικές παραστάσεις για το θέατρο.
Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη φωτογραφία.
Είναι παντρεμένος με την αρχιτέκτονα Ανδριάνα Λίμπα και έχουν έναν γιο.
www.giorgosoikonomou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Κατηγορία: Ελληνική Πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-5088-0

 

Δείτε το video του βιβλίου


Σχολιάστε εδώ