Live η συνέντευξη τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

Live η συνέντευξη τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής

Παρακολουθήστε σε Live streaming tη συνέντευξη τύπου του Κυρ. Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

«Το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων όπως δήλωσα και προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής σήμερα, είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής όπως αποτυπώθηκαν στο κείμενο που έχετε στη διάθεσή σας. Η ΕΕ έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα, ενότητας, αλληλεγγύης αλλά και αποφασιστικότητας. Και αυτό γιατί ξεκαθάρισε ότι η αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας αποτελεί προϋπόθεση για τη βελτίωση των σχέσεων ΕΕ και Τουρκίας κάτι που όλοι μας επιθυμούμε», σημείωσε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Είναι εξίσου σαφές όπως αποτυπώνεται σε επόμενη παράγραφο ότι εφόσον η Τουρκία συνεχίσει τη μονομερή επιθετική συμπεριφορά θα υπάρχουν συνέπειες. Γίνεται σαφέστατη αναφορά στα άρθρα των Συνθηκών, το 29 και το 215. Γνωρίζετε ότι αυτά είναι τα άρθρα που αφορούν τις κυρώσεις. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της αλλά και τα συμφέροντα των κρατών μελών της», σημείωσε.

«Οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται και οι όποιες αποφάσεις εφόσον χρειαστεί αυτές να παρθούν – το απευχόμαστε θέλω να το ξαναπώ – θα παρθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε.

«Ήταν μια δύσκολη διαπραγμάτευση αυτή. Έγινε πολύ εντατική δουλειά από την ελληνική πλευρά και την κυπριακή πλευρά. Το τελικό κείμενο διαφέρει πολύ από το αρχικό που είχε προταθεί. Θεωρώ ότι καταλήξαμε σε ένα πολύ καλό κείμενο», εξήγησε στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.


Σχολιάστε εδώ