LIVE: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ζωντανά οι διεργασίες και οι διμερείς συναντήσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής

LIVE: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Ζωντανά οι διεργασίες και οι διμερείς συναντήσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής

Στις 15:00 ( ώρα Βρυξελλών) αναμένεται να ξεκινήσει η ειδική Σύνοδος Κορυφής, όπου θα τεθεί το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου και της τουρκικής παραβατικότητας.

Διμερείς επαφές ξεκίνησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας χωρίς εντάσεις στην περιοχή. Είναι όμως ξεκάθαρο, όπως πρόσθεσε, ότι είναι στο χέρι της Τουρκίας αν θα επιλέξει τη συνεργασία ή αν θα αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της συμπεριφοράς της.

 

Στις Βρυξέλλες στρέφεται σήμερα και αύριο το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα εξετάσουν στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όλο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων, με δεδομένη την παραβατική συμπεριφορά της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή. Διμερείς επαφές ξεκίνησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. Ο κ. Μισέλ συναντά αυτή την ώρα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εν συνεχεία ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις από την ΕΡΤ1

Πηγή πληροφοριών ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ