K. Μητσοτάκης – Σύνοδος Κορυφής: Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή (video)

K. Μητσοτάκης – Σύνοδος Κορυφής: Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή (video)

«Η τουρκική προκλητικότητα δεν μπορεί να γίνει άλλο ανεκτή, όχι μόνο γιατί παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών της ΕΕ, αλλά γιατί θίγει σημαντικά γεωπολιτικά συμφέροντα όλης της Ευρώπης στη Μεσόγειο. Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας, ο ένας του διαλόγου και της διπλωματίας, ο άλλος είναι η κλιμακούμενη ένταση που θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων από την ΕΕ εις βάρος της Τουρκίας.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει έμπρακτα ότι θέλει να ακολουθήσει τον πρώτο δρόμο, εναπόκειται στην Τουρκία να κάνει το ίδιο, αλλά θα πρέπει να το κάνει με συνέπεια», είπε ο Πρωθυπουργός προσερχόμενος το μεσημέρι της Πέμπτης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, «έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να συζητήσει με θάρρος και με ειλικρίνεια τι είδους σχέση θέλει πραγματικά να έχει με την Τουρκία».

Κ. Μητσοτάκης-Σ. Μισέλ: Διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία η ΕΕ

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σαρλ Μισέλ συμφώνησαν ότι η ΕΕ επιθυμεί μια καλή σχέση με την Τουρκία και σταθερότητα στην περιοχή.

Προσθέτοντας, όμως, ότι η ΕΕ είναι διατεθειμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που βρίσκονται στη διάθεσή της προκειμένου να προασπίσει τα συμφέροντά της και να προωθήσει τους στόχους της.

Με πληροφορίες από την ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ